Μαγικό Δάσος! περίπατο στα μονοπάτια του Αισθητικού Δάσους Υμηττού.

Μαγικό Δάσος!

 

ΠΟΤΕ:  Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 16.00 – 18.00 

(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:   Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:  Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:   Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:    Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 16.00 το απόγευμα,  η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά μαζί, σε έναν απογευματινό οικογενειακό περίπατο στα μονοπάτια του Αισθητικού Δάσους Υμηττού.

 Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τη γαλήνη και τη μαγεία του δάσους και θα ανακαλύψουν μύθους και μαγικές ιστορίες, όπου το δάσος πρωταγωνιστεί! Ένα πρωτότυπο οικογενειακό παιχνίδι θα δώσει την αφορμή για να γνωρίσουν τη βλάστηση του Αισθητικού Δάσους,  τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των δέντρων, καθώς και τη σημασία που έχουν για τη ζωή μας.

Στη συνέχεια, μικροί και μεγάλοι, αντλώντας έμπνευση από τους ήχους, τις ευωδιές και τις εικόνες του δάσους και με οδηγό τη φαντασία, θα συνεργαστούν για να γράψουν και να εικονογραφήσουν  ένα σύγχρονο «οικογενειακό» παραμύθι για τον Υμηττό!

Η συνάντησή θα κλείσει με ζεστό, αρωματικό τσάι από βότανα από το  Φυτώριο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.

 

Δείτε το event στο facebook!Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

 

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλοδασικής Ένωσης  Αθηνών,  υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης είναι  η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη, ενώ υπεύθυνη συντονισμού είναι η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866 – 6945380044

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων