Αποκριά στο δάσος

Αποκριά στο δάσος

 

ΠΟΤΕ: Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 20187, ώρα 11.00 – 13.00 

(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10’ λεπτά νωρίτερα)

ΠΟΥ:  Στο Αισθητικό  Δάσος Υμηττού,  πίσω από την Μονή Καισαριανής

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ:   Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ:   Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ:    Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό)  παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό

 

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 11.00 το πρωί, η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν οικογενειακά την Αποκριά, κοντά στη φύση, στο Αισθητικό Δάσος  Υμηττού, με  έναν ιδιαίτερο τρόπο! Με αφορμή ένα παραδοσιακό αποκριάτικο τραγούδι, γονείς και παιδιά μαζί θα γνωρίσουν χαρακτηριστικά έθιμα της Αποκριάς, θα επινοήσουν και θα συνθέσουν πρωτότυπες μεταμφιέσεις, με πρώτες ύλες (τι άλλο;) υλικά που προσφέρει η φύση.

 

Τις μεταμφιέσεις οι γονείς και τα παιδιά θα τις εμπνευστούν από μια περιήγηση στο δάσος. Η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά που θα βρει στο δρόμο της και να σχεδιάσει τη δική της πρωτότυπη στολή.

Φορέσετε ρούχα σε γήινα χρώματα, για να αποτελέσουν τη βάση για τις αποκριάτικες δημιουργίες σας!

Η αποκριάτικη γιορτή στο δάσος θα κλείσει με παραδοσιακά παιχνίδια και αποκριάτικα κεράσματα.

Δείτε το event στο facebook!

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής. Επενδύει μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει παιδιά και ενήλικες κοντά  στη φύση, μέσα από τα σχολικά και τα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει.

Η οικονομική συμμετοχή, με την μορφή δωρεάς, είναι 10 ευρώ ανά οικογένεια και ενισχύει την προσπάθεια της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την διατήρηση και ανάπτυξη των δασών.

Για τις εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλοδασικής Ένωσης  Αθηνών,  υπεύθυνη σχεδιασμού και οργάνωσης είναι  η παιδαγωγός Ρόζα Τριανταφυλλίδη, ενώ υπεύθυνη συντονισμού είναι η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Λιάπη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: [email protected]

Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα

ΤΗΛ. 210 7220866- 6945380044

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

          ΣΤΟ 24ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ                                                   ΜΕ 6 ΤΑΙΝΙΕΣ     Η Weirdwave  συμμετέχει με έξι ταινίες καταξιωμένων αλλά και νέων, πολλά υποσχόμενων δημιουργών,

«Anna & Margot» της Κωνσταντίνας Ράικου

«Anna & Margot» Θεατρικό έργο της Κωνσταντίνας Ράικου εμπνευσμένο από το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» Σκηνοθεσία Γιώργος Δρίβας Από 3 Απριλίου 2024 Θέατρο Βαφείο –