Ημερολόγιο Φόνων

Ημερολόγιο Φόνων

The Limehouse Golem

 Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δεν ήταν ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος που συντάραξε το Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα…

8 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON

 

Δείτε το τρέιλερ:  http://bit.ly/2A64X0f

Μια συναρπαστική ταινία τρόμου και μυστηρίου που «ξεδιπλώνει» την ιστορία ενός αδίστακτου κατά συρροή δολοφόνου στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1880.

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Με φόντο τους σκοτεινούς κι επικίνδυνους δρόμους του Βικτωριανού Λονδίνου του 1880, η ιστορία ξεκινά σε μια μπαρόκ, μεγαλοπρεπή αίθουσα μουσικής όπου ο πιο διάσημος καλλιτέχνης της πρωτεύουσας, Νταν Λίνο (Ντάγκλας Μπουθ), ανεβαίνει στη σκηνή. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης εκφωνεί έναν μονόλογο, ενημερώνοντας, έτσι, το αφοσιωμένο κοινό του για τη φρικτή μοίρα μιας νεαρής γυναίκας που κάποτε κοσμούσε αυτή τη σκηνή, της αγαπημένης του φίλης Ελίζαμπεθ Κρι (Ολίβια Κουκ). Η νεαρή τραγουδίστρια πρόκειται να σταλεί στην κρεμάλα, μιας και της επέρριψαν τη δολοφονία του συζύγου της, Τζον Κρι (Σαμ Ράιντ). Ο θάνατος της Λίζι φαίνεται αναπόφευκτος, έως ότου ο Επιθεωρητής Τζον Κιλντέρ (Μπιλ Νάι) αναλαμβάνει την υπόθεση του Γκόλεμ του Λάιμχαουζ – ενός αδυσώπητου, κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει αθώους, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του πτώματα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν – πάντα όμως με τη διακριτική του υπογραφή… από αίμα. Στο «Ημερολόγιο Φόνων» τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, όλοι είναι ύποπτοι και ο καθένας τους έχει από ένα κρυμμένο μυστικό.

 

Οι χαρακτήρες

Αν και φαίνεται να εστιάζει αλλού, στον πυρήνα της ταινίας βρίσκεται η ιστορία ενός ταλαιπωρημένου μικρού κοριτσιού, της Ελίζαμπεθ Κρι. Με την κατηγορία της δολοφονίας του συζύγου της και την επερχόμενη κρεμάλα να τη βαραίνει, η μόνη της σωτηρία είναι η έρευνα του ντετέκτιβ Κιλντέρ.

 

Η Ολίβια Κουκ, μία από τις ανερχόμενες ηθοποιούς του Βρετανικού σινεμά, πρωταγωνίστρια και στο πολυαναμενόμενο «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, είχε σημαντικούς ρόλους και στα «Me and Earl and The Dying Girl», «Katie Says Goodbye», καθώς και στην επιτυχημένη σειρά «Bates Motel». Στην Κουκ ανατέθηκε ο σημαντικός ρόλος της Λίζι στο «Ημερολόγιο Φόνων» και η ίδια δήλωσε για το σενάριο: «Η ιστορία είναι τόσο σπουδαία και δραματική, έχει τόσα πολλά χρώματα κι επίπεδα, κρατώντας παράλληλα όμως τον τόνο αρκετά σκοτεινό. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα – είναι σαν πολλοί χαρακτήρες στο σώμα ενός ατόμου και αυτό ήταν που μου άρεσε στον ρόλο μου. Η Λίζι είναι γραμμένη τόσο σωστά και με δυναμισμό… είναι πολύ όμορφο να έχω τη δυνατότητα να υποδυθώ μία τέτοια γυναίκα, να αγγίξω λίγη από τη δύναμή της».

Στην ταινία, η Λίζι είναι πολύ δεμένη με τον Νταν Λίνο, στου οποίου τον ρόλο βρίσκεται ο Ντάγκλας Μπουθ, και αυτός είναι ένας χαρακτήρας – «χαιρετισμός» στο νεαρό ταλαντούχο ηθοποιό.

«Ο Νταν Λίνο υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Βικτωριανούς περφόρμερ κι ερμηνευτές μουσικής σκηνής. Για χρόνια θεωρούνταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους παγκοσμίως κι έτσι δεν θέλησε ποτέ να τον πάρουν στα σοβαρά ως ηθοποιό, μιας κι έγινε γνωστός είτε για τις μεταμφιέσεις του ως ντάμα, είτε για εκείνες ως κλόουν. Σίγουρα ήταν μια προβληματισμένη ψυχή αλλά ήταν φανταστικός σε αυτό που έκανε κι επηρέασε πολλούς, μεταξύ αυτών και τον Τσάρλι Τσάπλιν».

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεντίνα
Σενάριο Τζέιν Γκόλντμαν
Παραγωγή Στίβεν Γούλι

Ελίζαμπεθ Κάρλσεν

Τζοάνα Λόρι

Ηθοποιοί Μπιλ Νάι

Ολίβια Κουκ

Ντάγκλας Μπουθ

Ντάνιελ Μέις

Σαμ Ράιντ

Μαρία Βαλβέρντε

Χένρι Γκούντμαν

Πολ Ράιτερ

Πίτερ Σάλιβαν

Φωτογραφία Σάιμον Ντένις
Μοντάζ Τζάστιν Κρις
Σχεδιασμός παραγωγής Γκραντ Μοντγκόμερι
Μουσική Γιόχαν Σόντερκβιστ
Διάρκεια 108’
Διανομή Odeon
Είδος Τρόμου

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο