«Το νησί»στην γκαλερί του Black Duck

Η έκθεση ζωγραφικής

του εικαστικού Βασίλη Τσοκόπουλου

«Το νησί»

στην γκαλερί του Black Duck

06/02/2018 – 13/02/2018

Από την Τρίτη 06 μέχρι την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από την ματιά του Βασίλη Τσοκόπουλου, στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Το νησί» στην γκαλερί του Black Duck.

 

“Η ζωγραφική μου έχει σαν κινητήρια δύναμη την ανάγκη μου να σχετιστώ με τον κόσμο, ανάγκη για γνώση και για ένωση. Οικειοποιούμαι την  πραγματικότητα ζωγραφίζοντας. Η προσπάθεια είναι απλά η παρατήρηση, να είμαι παρών μπροστά στο φαινόμενο.”

Ο Βασίλης Τσοκόπουλος πέρασε το μισό της περσινής χρονιάς, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο στην Τήνο, ζωγραφίζοντας με το καβαλέτο εκστρατείας, παρακολουθώντας  ταυτόχρονα τον εαυτό του, τον άνθρωπο της  πόλης, να ενσωματώνεται στην ζωή του μικρού χωριού με τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους  και να ευθυγραμμίζεται με τους φυσικούς ρυθμούς του νησιώτικου τοπίου. Τα έργα εκτέθηκαν τον Αύγουστο 2017 στο πολιτιστικό κέντρο της Καρδιανής. Η έκθεση στην γκαλερί του Black Duck, αποτελεί συνέχεια. Κάποια από τα έργα εκτίθενται για δεύτερη φορά, ενώ τα υπόλοιπα έγιναν στον απόηχο της ανάμνησης.

 

Ο Βασίλης Τσοκόπουλος σπούδασε αρχιτεκτονική στην  Έcole Speciale d’ Architecture-Paris και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Κ. Λούστα στην Θεσσαλονίκη και Γ. Βογιατζή στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Aνωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας,  εργαστήριο Κοκκινίδη. Εργάστηκε σαν καθηγητής στον “AKTO art&design” και σε διάφορες εφαρμογές της ζωγραφικής στην διαφήμιση (storyboards, body painting).  Ασχολήθηκε με την σκηνογραφία και την κατασκευή θεατρικής μάσκας. Ήταν μέλος της θεατρικής ομάδας «ΡΟΔΑ» (1991-2009), ενώ πρόσφατα  συμμετείχε μαζί με άλλους 20  έλληνες ζωγράφους στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας κινούμενης ελαιογραφίας «LOVING VINCENT”, η οποία διεκδικεί το Oscar Μεγάλου μήκους Animation, στην φετινή απονομή.

 

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • Εικαστικός χώρος Βασιλικής Μπινιώρη Πόρτο Ράφτη – Αύγουστος 1998
  • Πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτου, Π. Ψυχικό, Δεκέμβριος 2014
  • Πολιτιστικό κέντρο Καρδιανής, Τήνος 2017

ΟΜΑΔΙΚΕΣ

  • Σαλόνι νέων καλλιτεχνών, αίθουσα «ΕΠΙΠΕΔΑ», Αθήνα 1986
  • Επιλεγμένες διπλωματικές εργασίες του ΑΠΘ, Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο, Θεσσαλονίκη 1988
  • Γκαλερί «ΗΩΣ» Αθήνα , Νοέμβριος 2014
  • Time of art gallery, Κηφισιά , Δεκέμβριος 2014
  • Biennale Μυκόνου, Σεπτέμβριος 2017
  • Van Gogh revisited ,ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ art gallery, Δεκέμβριος 2017

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 06 Φεβρουαρίου 2018 – 13 Φεβρουαρίου 2018

Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 17.00- 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου

Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / [email protected]

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων