Σοφία Κουρτίδου- Βουρ στον κουβά με τη μερέντα ρε…..

Συνομιλήσαμε με τη Σοφία Κουρτίδου, είναι από μόνη της πηγή έμπνευσης απολαύστε την
Σε καλώς ορίζουμε στη σελίδα μας Full-time.gr
Ξεκινώντας την συζήτηση με τους καλεσμένους μας κάνουμε μια μικρή διαδρομή κάτι σαν παιχνίδι και έτσι μαθαίνουμε μερικά πράγματα για εκείνον/ην. Σας δίνουμε μια λέξη και την συνεχίζετε
Γεννήθηκα και μεγάλωσα……. Στην Αλεξανδρούπολη ένα ανοιξιάτικο απόγευμα. Μεγάλωσα με οση αγάπη και ελευθερία μπορεί να μεγαλώσει ένα παιδί στην επαρχία. Παίζοντας έξω στο δρόμο και απαντώντας πάντα στη μαμά μου οταν φώναζε από το μπαλκόνι για να γυρίσω στο σπίτι,  με το ατράνταχτο μου επιχείρημα: “λίγο ακόμα μαμά!”
Τα παιδικά μου χρόνια έχουν άρωμα… αγαπης! Τις Κυριακές τα μεσημέρια να τρώμε όλοι μαζί στο χωριό και να μυρίζουν τα κάστανα πού ψήνουμε στη σόμπα!
Η μουσική μπήκε στη ζωή μου…… εντελώς φυσικά! Κανείς δεν ασχολούνταν με τη μουσική από την οικογένειά μου όμως τραγουδούσαμε πάντα σε όλες τις γιορτές που μαζευόμασταν. Κάπως έτσι ξεκίνησα να παίζω κιθάρα γιατί κάποιος έπρεπε να συνοδεύει όλο το σόι που τραγουδούσε!
Αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική…. Δεν το αποφάσισα! Πάντα ήθελα να είμαι “εραστής” της τέχνης και αποτελεί σκληρή δουλειά το να έχεις για ερωμένη τη μουσική!
Άνθρωποι που με στιγμάτισαν…. Οι γονείς μου και η γιαγιά μου η Βασιλική που είναι πάντα μία ανοιχτή αγκαλιά για μένα ακόμη κι αν δεν κατανοούν αυτά που θέλω να κάνω. Που με έμαθαν με τον τρόπο τους πως όταν αγαπάς και αγαπιέσαι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.
Είναι εύκολο να είσαι καλλιτέχνης;
Όχι φυσικά ! Γι’ αυτό φρόντισα να πάρω πρώτα ένα πτυχίο ψυχολογίας!
Μια αστεία στιγμή στη που συνέβη στη Σκηνή…
την πρώτη φορά που βγήκα να τραγουδήσω μπροστά σε πολύ κόσμο σε μία συναυλία στον Άρδα υπήρχε μία τεράστια αράχνη πάνω στο μικρόφωνο μου. Οι θεατές από κάτω προφανώς δεν μπορούσαν να δουν την αράχνη οπότε φαντάζομαι πως έβλεπαν απλά εμένα να κάνω κάποιες περίεργες χορευτικές κινήσεις στην προσπάθειά μου να διώξω την αράχνη για να καταφέρω να τραγουδήσω!
Γράφεις τραγούδια όταν… γοητεύομαι και όταν απογοητεύομαι. Οταν κλαίω και όταν γελάω… δηλαδή συνέχεια! Αν θέλει η εμπνευση, θα σε βρει όπου και να ‘σαι, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ!
Σιγά σιγά σε βλέπουμε πιο συχνά στο θέατρο μίλησε μας για αυτήν την εμπειρία
Η παράσταση Ότι … τίποτα, τι ακριβώς είναι ? Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι και με το θέατρο.  Μιουζικαλ, παιδικό θέατρο, σύνθεση  μουσικής για αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τώρα… σατιρική κωμωδία! Ότι τίποτα δηλαδή! Μουσική, πολύ γέλιο και πολύ δεμένη παρέα!
Αν σου έλεγαν να διαλέξεις θέατρο ή Μουσική; 
Με τη μουσική προέκυψε αγάπη με την πρώτη ματιά… έρωτας δυνατός και αέναος! Για μένα όλα είναι μουσική…ακόμη και το θέατρο!
Τα τραγούδια που γράφεις είναι σαν μικρές προσωπικές ιστορίες, έχεις σκεφτεί να γράψεις ένα θεατρικό;
Τα τραγούδια μου είναι συνήθως χιουμοριστικές ιστορίες προσωπικής θλίψης… όπως και η ζωή μας! Πέρυσι ανέβηκε για πρώτη φορά μία παράσταση με δικά μου κείμενα και αυτή τη στιγμή γράφω ένα παραμύθι που θα μοιραστούμε σύντομα.
Κλείνοντας πες μας μια ατάκα από το έργο «Ότι … Τιποτα» ή ένα στίχο που σου αρέσει πολύ 
 Αν είναι παράλογο να απολαμβάνω… ε τότε ναι, ας είμαι παράλογη! Βουρ στον κουβά με τη μερέντα ρε τώρα που μπορούμε.Βουρ!
Ευχαριστώ πολύ
Κατερίνα Γρυλλάκη

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Ατομική Έκθεση Γλυπτικής του Στέλιου Γαβαλά με τίτλο : “‘Ισαλος Γραμμή “

Ατομική Έκθεση Γλυπτικής του Στέλιου Γαβαλά με τίτλο : ” ‘Ισαλος Γραμμή “   Η Sianti Gallery την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 στις 19.30 εγκαινιάζει την ατομική έκθεση γλυπτικής του Στέλιου Γαβαλά με τίτλο «Ίσαλος

«Το ταξίδι» με τον Βασίλη Γισδάκη

«Το ταξίδι» με τον Βασίλη Γισδάκη   Το Σάββατο 11 Μαΐου.2024 στις 21:30, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις υποδέχεται τον Βασίλη Γισδάκη, έναν από τους πιο

DIRTY GRANNY TALES The Philanthropist

DIRTY GRANNY TALES The Philanthropist Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Θέατρο 22-27-28 Μαΐου & 3-4 Ιουνίου στις 21.00 Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια