Μια μελωδική βραδιά αφιερωμένη στο Coeurs pour Tous Hellas

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

 

Μια μελωδική βραδιά αφιερωμένη στο Coeurs pour Tous Hellas

 

 

 

Δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 13 Μαρτίου, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους, που στόχο έχει να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Μια βραδιά πλημμυρισμένη με συναίσθημα και μελωδίες των σπουδαίων συνθετών.

Στην έναρξη της βραδιάς παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τον καθηγητή καρδιοχειρουργικής Αυξέντιο Καλαγκό για το πολύτιμο έργο του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους, που μέχρι σήμερα έχει δώσει ελπίδα ζωής σε δεκάδες χιλιάδες άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Άννα Γριμάνη, διευθύντρια του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas στην Αθήνα, μίλησε για το έργο του συλλόγου, για τους στόχους του και για το δικαίωμα να χτυπούν όλες οι καρδιές των παιδιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Την μαγευτική βραδιά ξεκίνησε ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ενώ στην συνέχεια, ο βραβευμένος με Όσκαρ Nicola Piovani επισφράγισε με τις μελωδίες του ότι «Η Ζωή είναι Ωραία».

Οι  μουσικές  του  Nicola  Piovani και οι συνθέσεις  του  Στέφανου  Κορκολή  ακούστηκαν  με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani.

Τη συναυλία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο διοικητής του Παίδων ‘Αγία Σοφία’, Εμμανουήλ Παπασσάβας,  η Σύλβα Ακρίτα, η Έλενα Ακρίτα,  η Μαρία Φαραντούρη, η Χάρις Αλεξίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Ανδρέας Ροδίτης, ο Μπάμπης Στόκας, ενώ στο τέλος της συναυλίας συνεχάρη τους δύο συνθέτες και ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής Αυξέντιος Καλαγκός.

 

Παραγωγή: GIONIK

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο