Διαγωνισμός Scratch Night 2018 από το Bob Theatre Festival

Bob Theatre Festival 2018

28 Μαΐου – 3 Ιουνίου @ BIOS

Διαγωνισμός Scratch Night 2018

από το Bob Theatre Festival

 

Παίξτε στο Bob Theatre Festival

κερδίστε 500€

και κάντε την ιδέα σας παράσταση!

 

Ο διαγωνισμός Scratch Night του Bob Theatre Festival, εδώ και 9 χρόνια, παρέχει τη δυνατότητα σε νέες ή νεοσύστατες ομάδες να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους, σε ιδανικές συνθήκες, μπροστά σε φεστιβαλικό κοινό. Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερες από τις ομάδες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό συνεχίζουν τις παραστάσεις τους μέσα στη σεζόν, ακόμα και αν δεν έχουν κερδίσει το πρώτο βραβείο.

 

Ο διαγωνισμός Scratch Night 2018 λοιπόν, απευθύνεται για άλλη μια χρόνια σε νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς.

 

Σκεφτείτε μια ιδέα για παράσταση, κάντε αίτηση και ελάτε να παρουσιάσετε το Scratch σας (15′ απο τη ιδέα) στο φεστιβάλ. Το φετινό Bob Theatre Festival θα διεξαχθεί από 28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2018, στο BIOS, Πειραιώς 84. Τα διαγωνιζόμενα Scratch θα παιχτούν μπροστά στο κοινό του φεστιβάλ, το οποίο, μαζί με την επιτροπή του Bob, θα αναδείξουν το καλύτερο. Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 500€ καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν στο BIOS την ερχόμενη σεζόν!

 

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός δεν απευθύνεται μόνο σε ομάδες, αλλά και σε μεμονωμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες ή συγγραφείς. Με την αίτηση που θα βρείτε στο site μπορείτε να παρακολουθήσετε το workshop που θα διεξαχθεί για να δημιουργηθούν ομάδες ειδικά για να λάβουν μερος στο φετινό διαγωνισμό.

 

Αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες στοhttp://www.bobfestival.gr

Προθεσμία υποβολής αιτησεων για το διαγωνισμό: 20/4/2018

Προθεσμία υποβολής αιτησεων για το workshop μεμονωμένων καλλιτεχνών: 12/4/2018

Workshop μεμονομένων καλλιτεχνών: 14/4/2018

 

Βιογραφικό Bob

 

Αρχικός στόχος της ομάδας AbOvo ήταν να παρουσιάσει όλες τις παραστάσεις της μαζί, σε ένα θέατρο. Γρήγορα όμως η ιδέα αυτή εξελίχθηκε, αποφασίστηκε να κληθούν και άλλες ομάδες και στις 12 Μαΐου του 2008, το Bob Theatre Festival ανοίγει τις πύλες του στο θέατρο ΧΩΡΑ με στόχο την ανάδειξη του Ελληνικού, νεανικού θεάτρου. Μέσα σε μια βδομάδα συρρέουν περισσότεροι από 3.000 θεατές και έτσι, το νεανικό θέατρο της Αθήνας, έχει το πρώτο του μεγάλο φεστιβάλ.

Μέχρι το 2011 το Bob Theatre Festival συνεχίζει να διοργανώνεται στο θέατρο ΧΩΡΑ. Μαζί με τους AbOvo, ο Κώστας Γάκης, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ο Γιάννης Καλαβριανός, η Γεωργία Μαυραγάνη, ο Γιώργος Νανούρης, οι eXanimo και πολλοί άλλοι συμβάλουν, με τις παραστάσεις τους, στην ανάπτυξη του Bob και στην επικύρωσή του ως θεσμό στο Αθηναϊκό θέατρο.

Το 2012 το Bob μετακομίζει στο Bios, στην οδό Πειραιώς. Σε καιρό κρίσης πλέον, το φεστιβάλ αντιμετωπίζει δυσκολίες αλλά οι μικρές σκηνές και η ταυτότητα του Bios του δίνουν νέα ώθηση. Το Bob Theatre Festival αναπτύσσεται, προσελκύει νέες ομάδες και νέο κοινό και ξεπερνάει τελικά την προσέλευση θεατών που είχε πετύχει στο θέατρο ΧΩΡΑ.

Το 2017 το Bob Theatre Festival διοργανώνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά και γιορτάζει τα γενέθλιά του, διεξαγόμενο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις σκηνές της Πειραιώς 260. Μια χρυσή δεκαετία έχει κλείσει και το νεανικό θέατρο έχει πλέον αλλάξει. Με τη συμβολή και του Bob, είναι σαφές ότι οι νεανικές ομάδες μπορούν πλέον να βρουν το δρόμο τους στις Αθηναϊκές σκηνές αλλά και να προσελκύσουν το κοινό τους.

Έτσι, φέτος το Bob Theatre Festival ξεκινάει μια νέα δεκαετία και μαζί μια νέα αποστολή. Αναζητάμε το θέατρο που είναι χρήσιμο, το θέατρο που απευθύνεται στον άνθρωπο, το θέατρο που αλλάζει ζωές!

Περισσότερες πληροφορίες στο Bob Theatre Festival 2018, 28/5-3/6 στο BIOS.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο