Επίσημη πρεμιέρα ” Θεός Απών”

Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης « Θεός Απών» του Γιώργου Καστρουνή

 Στις 3 Μαρτίου έγινε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Θεός Απών». Πολλοί φίλοι και συνάδελφοι τίμησαν με την παρουσία τους την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και το κοινό που δείχνει τόσο ενδιαφέρον.

«Θεός Απών»

Το νέο έργο του Γιώργου Καστρουνή πραγματεύεται με επιδέξιο τρόπο το θέμα της μοίρας, ως προ τετελεσμένου γεγονότος, και το ζήτημα της ευθύνης που μας αναλογεί για τη διαμόρφωση της, μέσα από τις ζωές οχτώ χαρακτήρων που έχουν βασανιστεί από τη ζωή. Τα διλήμματα που τίθενται στο κοινό αφορούν το κατά πόσο εμείς οι άνθρωποι είμαστε έρμαια τυχαίων και ανεξέλεγκτων γεγονότων ή είμαστε οι απόλυτοι διαμορφωτές της ζωής μας. Ο τίτλος του έργου, “Θεός Απών”, υποδηλώνει την πεποίθηση της εγκατάλειψης από το Θεό, που φέρουν πολλοί άνθρωποι και που μπορεί να οφείλεται στην ανεπάρκεια των αισθήσεών μας να τον αντιληφθούμε και όχι στην ανυπαρξία του. Το έργο καλεί λοιπόν το κοινό να προβληματιστεί πάνω σε ερωτήματα που έχουν απασχολήσει εδώ και αιώνες την ανθρώπινη νόηση και παραμένουν αναπάντητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φραγκίσκος, ένας άστεγος, που κάποτε ήταν πολύ πλούσιος, καταστρέφεται  οικονομικά, χρεοκοπεί, και έτσι χάνει όλη του την περιουσία. Ζει περιπλανώμενος στα παγκάκια της Αθήνας από επιλογή, με την βεβαιότητα ότι κάποια μέρα θα βρει την κόρη του και θα της εξηγήσει όλα όσα έχουν συμβεί. Όταν όμως έρχεται εκείνη η στιγμή διαπιστώνει ότι δεν είναι όλα όπως τα φανταζόταν και το παιχνίδι που του παίζει η μοίρα θα αποβεί μοιραίο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Γιώργος Καστρουνής
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Κοτροκόης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μαρούλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Καμπιώτη
Video: Δημήτρης Ασημάκης

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Γιώργος Λαμπάτος

Κωνσταντίνος Μητροβγένης

Ιούλιος-Καίσαρ Αθανασίου

Μαριλένα Καμπιώτη

Αλέξης Μαρτζούκος

Νίκος Λάμπρου

Θάνος Κυριαζής

Νίκος Χριστοφυλλάκης

 

Info Κάθε Σάββατο στις 21:00

διάρκεια 90΄ με διάλειμμα,   Εισιτήρια: €12, €8 (φοιτητικό), €5 (ατέλεια)                            

Κρατήσεις: 2106929090, 2106995777                  

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (Μετρό Πανόρμου)

Τηλ: 2106929090, 2106995777, www.theatro-imeras.gr

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο