Οι Γλυκές Ρέγγες, στον  Τεχνοχώρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ

 

Οι Γλυκές Ρέγγες,

η ομάδα Κωμικού Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού,

την Κυριακή, 17 Μαρτίου & ώρα 16.00’

παρουσιάζουν στον  Τεχνοχώρο ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ

 την παιδική παράσταση: «το μικρό κόκκινο καπέλο»

Οι «Γλυκές Ρέγγες» παρουσιάζουν παιδικές παραστάσεις με την μορφή μιας καινοτόμας θεατρικής τεχνικής και τέχνης, το Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο (Improv Comedy Theatre).

Αναμφισβήτητα, ο αυτοσχεδιασμός έχει την δική του δυναμική, προσδίδει έμπνευση, και βοηθά τα παιδιά να αποκαλύψουν περαιτέρω την φαντασία τους, να παρατηρήσουν, να επικοινωνήσουν, αλλά και να συνεργαστούν.

Παιδιά και ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν παρέα, εμπλουτίζουν στοιχεία από τις σκηνές που διαδραματίζονται επί τόπου, χωρίς σενάριο, σκηνοθεσία και προετοιμασία, ενώ εμπλουτίζουν ταυτόχρονα τα στοιχεία των σκηνών που εξελίσσονται αλλά και χτίζουν ρόλους και δράσεις, είτε αυτά είναι από την καθημερινή ζωή των παιδιών ή από την φαντασία τους, είτε ακόμα και από επιθυμητές συνθήκες ή καταστάσεις.

 

Οι Γλυκές Ρέγγες, βοηθούν τα παιδιά να παίξουν.  Να παίξουν μέσα από θεατρικές σκηνές, μέσα από ιστορίες που θα ήθελαν να βιώσουν, να δουν, να παρατηρήσουν, ενώ οι ηθοποιοί ενισχύουν την πλοκή και υπόθεση του έργου αλλά και στην εξέλιξη της ιστορίας που τα παιδιά τους υπαγορεύουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Το μικρό κόκκινο καπέλο» όπως ονομάζεται ο τίτλος της παράστασης της Ομάδας Γλυκές Ρέγγες, βασίζεται σε ένα κόκκινο καπέλο, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό αντικείμενο.  ‘Ετσι λοιπόν, ένα κόκκινο καπέλο ταξιδεύει παντού, ακόμα και στο άγνωστο.   Μαζί με τις Γλυκές Ρέγγες, τα παιδιά φτιάχνουν ιστορίες.  Ταξίδι, διαδρομή, προορισμός: όλα γίνονται θεατρικές σκηνές,  ανεξάντλητα δημιουργικές,  με αστείρευτο χιούμορ και πολύ ενέργεια, που μοιράζονται εξ’ ίσου ηθοποιοί και παιδιά.

Επιπλέον, ένα κόκκινο καπέλο πάνω στη σκηνή καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, μπορεί να αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα και να αντιμετωπίζει καταστάσεις που δεν μπορεί να φανταστεί κανείς άλλος, εκτός από τους μικρούς φίλους που το παρακολουθούν, αλλά και οι οποίοι «κατευθύνουν» την παράσταση.

Μέσα από ιστορίες που φτιάχνουν παιδιά και ηθοποιοί μαζί, με «το μικρό κόκκινο καπέλο» εξελίσσεται σε μια πετυχημένη, γεμάτη φαντασία κι απολαυστικό χιούμορ παράσταση.

 

Οι  Γιούλη Βομπίρη, Ιπποκράτης Τροβάς και Κλαίρη Χατζηγιάννη είναι οι αυτοσχεδιαστές ηθοποιοί, που αποτελούν την ομάδα Γλυκές Ρέγγες, δημιουργώντας αλησμόνητα επιτυχημένες Improv Comedy παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

Για περαιτέρω δραστηριότητες της Ομάδας, υπάρχουν ολες οι πληροφορίες, μέσα από την σελίδα facebook: www.facebook.com/glykesregges

 

 

Για παιδιά 6-12 ετών

Σάββατο 17 Μαρτίου στις 16:00

Εισιτήριο : 7 ευρώ το παιδί ( οι συνοδοί δωρεάν)

Διάρκεια : 65 λεπτά

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6983930220

 

Τεχνοχώρος ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ

Διογένους 1, Αγιος Δημήτριος (Δίπλα στο μετρό Δαφνης)

Τηλ.: 6983930220

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο