«Το χρώμα των λέξεων» Χώρος Τέχνης «Μ92»

«Το χρώμα των λέξεων»

Έκθεση ζωγραφικής

των εφήβων μαθητών του Εργαστηρίου Τζενανίδου

Χώρος Τέχνης «Μ92» | Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης

Εγκαίνια: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ώρα 5.30 μ.μ.

 

Η έκθεση αναδεικνύει το πώς οι επιρροές από διαφορετικά είδη τεχνών –και ιδίως από τη λογοτεχνία- επηρεάζουν θετικά και διαμορφώνουν την καλλιτεχνική δημιουργία και δη τη ζωγραφική.

Οι έφηβοι μαθητές του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου διαβάζουν λογοτεχνία, εμπνέονται και δημιουργούν ζωγραφικά έργα. Στην ουσία βλέπουν εικόνες μέσα στα κείμενα, βάζουν χρώμα στις λέξεις, εικονογραφούν με το δικό τους τρόπο μυθιστορήματα κλασικά και σύγχρονα.

Συμμετέχουν οι νεαρές καλλιτέχνιδες Δ. Βασιλειάδου, Ι. Βασιλείου, Μ. Γαβριηλίδου, Θ. Καράχου, ΣΤ. Κεσσοπούλου, Ε. Ματθαιάκη, Π. Παπαμιχαηλίδου, Μ. Παπαναστασίου, Ε. Πασβάνη, Π. Πατσιά, Α. Σαχινίδου, Γ. Σαχινίδου, Γ. Στεφανή, Α. Συντριβάνης, Α. Ταρασίδου και Β. Υφούλη.

Η συγγραφέας Έλενα Αρτζανίδου μαζί με τη Ζιζού και τον Άλκιμο, τους ήρωες του τελευταίου της βιβλίου «Έλα μαζί μου» (εκδ. Ψυχογιός), σας προσκαλούν σε μια συζήτηση για το πώς οι λέξεις γίνονται εικόνες, για το πώς οι τέχνες αλληλεπιδρούν και γεννούν νέες καλλιτεχνικές ιδέες!

 

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από την Ταρσή Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Το 1996 άνοιξε παράρτημα στην οδό Επταλόφου, στην Κάτω Τούμπα.

Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται στην οδό Δορυλαίου 19, στην Κάτω Τούμπα.

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο). Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται σεμινάρια χαρακτικής, μπατίκ, φωτογραφίας κ.ά.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή με έκθεση έργων των μαθητών μας με τίτλο «Ζωγραφίζω – Νοιάζομαι». Τα δύο τελευταία χρόνια τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων διατέθηκαν για τη στήριξη συλλόγων που προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Κάθε Μάιο, διοργανώνεται η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου μας.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΖΕΝΑΝΙΔΟΥ

Δορυλαίου 19, Κάτω Τούμπα | Θεσσαλονίκη ΤΚ 54454 | www.tzenanidou.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων