Eκθεση “ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ”

Eκθεση “ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Παράλληλη εκδήλωση

PERFORMANCE ΤΗΣ ΚΛΕΩΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 19.30 στην Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA), παρουσιάζουν στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ», performance της Κλεώνης Μανουσάκη.

Θα προηγηθεί ξενάγηση από τις ιστορικούς τέχνης και επιμελήτριες της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη και Κλεοπάτρα Φατούρου.

Σύμφωνα με την Κλεώνη Μανουσάκη, «οι καθημερινές προκλήσεις μας καλούν να ξεπεράσουμε τις ταυτότητες που έχουμε δημιουργήσει, να αναλάβουμε διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κοιτάξουμε πέρα από αυτό που γνωρίζουμε ως ανθρώπινο».

Για τις ανάγκες της δουλειάς αυτής, κρατώντας το τελετουργικό τύμπανο,  που έχει εισάγει στη πρακτική της η καλλιτέχνης  σαν καθοδηγητή,  έχει καλέσει δυο περφόρμερ ( την Βάσια Βαλκανιώτη και την Μαγδαληνή Κρυσταλλινού)  να ερευνήσουν διαφορετικές ταυτότητες, ανοίγοντας τα ανθρώπινα όρια. Οι περφορμερ καλούνται να αυτοσχεδιάσουν σε μια σειρά σχεδίων που τους έχει δώσει ενώ το κοινό καλείται  να πάρει τη θέση της ασπίδας, προστατευτική ‘η αμυντική. Η  Κλεώνη Μανουσάκη θα κρατάει το τέμπο του τυμπάνου.

Ένα ομαδικό πείραμα που αποσκοπεί στη διερεύνηση  των ορίων μας με οδηγό το κείμενο, τους περφορμερ και το τύμπανο.

Πληροφορίες

Καλλιτέχνης       Κλεώνη Μανουσάκη

Διοργανωτής     Ελληνοαμερικανική Ένωση, Hellenic American College (HAEC)

Χώρος διεξαγωγής          Γκαλερί Κέννεντυ Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Ημερομηνία έναρξης     02/03/2018

Ημερομηνία λήξης          02/03/2018

Ώρα έναρξης     19:30

Συντελεστές       Λουΐζα Καραπιδάκη, Κλεοπάτρα Φατούρου

Είσοδος ελεύθερη

 

 

 

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ”

Ομαδική εικαστική έκθεση για τις καθημερινές μάχες…

Έργο της Charlotte Lindsay στην έκθεση “ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΕΣ” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Προϊόν συνεργασίας τριών επιμελητριών, της Λουΐζας Καραπιδάκη, της Κλεοπάτρας Φατούρου και της Elisabeth Romberg, η ομαδική εικαστική έκθεση «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ» παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, την Σουηδία και την Γαλλία. Πρόκειται για τους: Charles Fréger, Elisabeth Haarr, François L’Hotel, Charlotte Lindsay, Γιάννη Αδαμάκη, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Χρύσα Βέργη, Γιώργο Γιώτσα, Μαρία Γρηγορίου, Αφροδίτη Λίτη, Καλλιρρόη Μαρούδα, Μαρία Μάστορη, Δημήτρη Ντάσιο, Ελένη Τζάτζαλος.

Καθημερινά καλούμαστε να δώσουμε διάφορες μάχες, τόσο απέναντι στην κοινωνία που μας περιβάλει, όσο και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Οι επιμελήτριες της έκθεσης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να σκεφτούν τι είναι αυτό που θίγει ιδιαίτερα τον καθένα προσωπικά και πώς μπορούν  να το χειριστούν θωρακίζοντας τον εαυτό τους από τη φθορά και τον πόνο που μπορεί να τους προκαλέσει. Δημιούργησαν έτσι τις δικές τους «πανοπλίες», τις δικές τους αμυντικές τεχνικές και τις παρουσιάζουν στο κοινό ως αναφορά στις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από τη βία που μας περιβάλλει αλλά και στον εσωτερικό πόλεμο που βιώνει ο καθένας μας όταν έρχεται αντιμέτωπος με τις προσωπικές του φοβίες και αδυναμίες.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο