To ΚΒΘΕ συνεχίζει τις παραστάσεις του

Παράταση παραστάσεων

για δύο επιτυχημένες παραγωγές του ΚΘΒΕ

Συνεχίζονται, λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού δύο μεγάλες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι παραστάσεις:

  • «ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου

έως 22 Απριλίου 2018 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

  • «ΝΤΑ» του Χιου Λέοναρντ, σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

έως 6 Μαΐου 2018 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ)

«ΟΣΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» του Άκη Δήμου

Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος

Λήξη: Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Το θεατρικό έργο  «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, βασισμένο στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, ολοκληρώνει ένα επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

 

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του.  Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει. Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου  γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Πάνος Δεληνικόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Φανή Σκουλικίδη Μπουκουβάλα, Φωτισμοί: Ελένη Χούμου, Επιμέλεια κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά, Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λιάτσου, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοφίδου, Γ’ βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Ζαχαράκη, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschureen

 

Παίζουν: Μομώ Βλάχου (Βαγγελιώ), Γιώργος Κολοβός (Άντρας), Κωνσταντίνος Λιάρος (Γιώργης), Μαρία Τσιμά (Μάνα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Διάρκεια: 85’

 «ΝΤΑ» του Χιου Λέοναρντ

Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Λήξη: Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (EMΣ)

Το έργο του πολυβραβευμένου Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, «Ντα» σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του, έως την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

 

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Ένα έργο που παρουσιάζει με πολύ μοντέρνο τρόπο το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.

 

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσάνθη Τσολάκη, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

 

Στο ρόλο του ΝΤΑ ο Κώστας Σαντάς

Παίζουν: Νίκος Καπέλιος (Όλιβερ μεγάλος), Δημήτρης Κοτζιάς (Ντραμ), Λίλιαν Παλάντζα (Μάνα), Αναστάσης Ροϊλός (Τσάρλι νέος), Χριστίνα – Άρτεμις Παπατριανταφύλλου (Μαίρη), Δημήτρης Σιακάρας (Τσάρλι μεγάλος), Ορέστης Χαλκιάς (Όλιβερ μικρός), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Κα Πρυν).

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη: 18.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Διάρκεια: 90’

Ο ΥΠΕΡΤΙΤΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΟΤ)

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο