Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη- παιδί έβλεπα την Julie Andrews στη ‘Μαίρη Πόππινς’

Συνομιλήσαμε με τη Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη μια νεαρή ηθοποιό με πολύ όρεξη δουλειά και πολύ ήθος. ας την γνωρίσουμε καλύτερα

Σε καλώς ορίζουμε στη σελίδα μας Full-time.gr

Ξεκινώντας την συζήτηση με τους καλεσμένους μας κάνουμε μια μικρή διαδρομή κάτι σαν παιχνίδι και έτσι μαθαίνουμε μερικά πράγματα για εκείνον/ην. Σας δίνουμε μια λέξη και την συνεχίζετε και προχωράμε την συνέντευξη κανονικά, επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε ότι άλλο θέλετε.

 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα……. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, με καταγωγή από τα Ανώγεια. Ο τόπος μου ήταν, είναι και θα είναι το ησυχαστήριο μου, το μέρος που πάω για να γειωθώ και να συγκεντρωθώ στους στόχους μου.

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν…… γεμάτα μυρωδιές από θάλασσα και χώμα. Φιλίες που κρατάνε μέχρι και σήμερα, τραγούδι από τον πατέρα μου για να ξυπνήσω και να πάω στο σχολείο και τη μητέρα μου να είναι ο πρώτος θεατής μου στο ανέβασμα του «μύθου της Περσεφόνης» στη Δευτέρα δημοτικού.

 

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική όταν…… ως παιδί έβλεπα την Julie Andrews στη ‘Μαίρη Πόππινς’ και ήταν κάτι που με μάγευε. Όποτε βλέπω μία ταινία που με αγγίζει το συναίσθημα που μου προκαλεί δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα. “Supercalifragilisticexpialidocious” που θα έλεγε και η Μαίρη Πόππινς! Θεώρησα ευλογία να μπορεί ένας άνθρωπος, ένας ηθοποιός μιας ταινίας να προκαλεί τόσο μοναδικά συναισθήματα σε άλλους και αυτό θέλω να κάνω κι εγώ.

 

Επέλεξα τη Νέα Υόρκη γιατί …. Μάλλον με επέλεξε η Νέα Υόρκη! Διάβαζα για το Actors Studio από όπου είχαν περάσει ιερά τέρατα της υποκριτικής όπως ο Marlon Brando, ο Jack Nicholson, ο Robert De Niro, η Jane Fonda και ο Al Pacino ο οποίος είναι και διευθυντής της σχολής. Τόλμησα να κάνω αίτηση σε δύο σεμινάρια του, η διαδικασία εκλογής των σπουδαστών αποτελούνταν από τρία στάδια και τελικά… Με πήραν! Έτσι έφυγα για Νέα Υόρκη για τρεις μήνες να διδαχθώ τη Μέθοδο με την οποία παίζουν όλοι εκείνοι που θαυμάζω από παιδί!

 

Ποιο είναι το είδωλο σου;

Είδωλό μου είναι ο Charlie Chaplin. Έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του κινηματογράφου στη μορφή που υπάρχει σήμερα. Όποτε βλέπω τις ταινίες του για μένα είναι μάθημα υποκριτικής, εκφράζει όλα τα συναισθήματα χωρίς να μιλάει μόνο με την έκφραση του προσώπου του και τη γλώσσα του σώματός του. Σε συγκινεί και σε κάνει να γελάς με τα πιο απλά τεχνάσματα!

 

Πως ήταν η συνεργασία σου με τη Μιμή Ντενίση;

Η κυρία Ντενίση είναι η θεατρομαμά μου! Υπήρξε δασκάλα μου στη σχολή και της χρωστάω πολλά! Με πίστεψε και μου έκανε το δώρο να είμαι μαζί της στην παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Η παράσταση « Σμύρνη μου αγαπημένη» τι σου άφησε;

Είναι πάρα πολλά αυτά που μου άφησε η παράσταση. Εκτός του ότι ήταν μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, είχα την τύχη να δουλέψω με συναδέλφους που θαύμαζα και να γνωρίσω ανθρώπους που ποτέ δεν πίστευα ότι θα γνώριζα, τη Vanessa Redgrave, την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και πολλούς άλλους! Το ταξίδι με τη «Σμύρνη» θα μου μείνει αξέχαστο.

 

Είναι δύσκολη η δουλειά του ηθοποιού ;

Στις μέρες μας δυστυχώς όλες οι δουλειές έχουν χάσει τη σταθερότητά τους αλλά η δουλειά του ηθοποιού υπήρξε ανέκαθεν μία δύσκολη δουλειά. Η δυσκολία της ξεκινάει από την εποχικότητα της, όταν τελειώνει μία δουλειά δεν ξέρεις αν θα έρθει η επόμενη, μέχρι την ίδια τη φύση της δουλειάς, δουλεύεις με τον εαυτό σου και την ψυχοσύνθεση σου, αυτά είναι τα εργαλεία μας.

 

Τι ονειρεύεσαι μέσα σε αυτόν το χώρο;

Αυτό που λέω στη μητέρα μου είναι ότι θα ήθελα «να πνίγομαι στη δουλειά» αν γίνεται! Αυτό ονειρεύομαι! Να δουλεύω πολύ και συνέχεια! Κι επειδή ο κινηματογράφος είναι ο έρωτας μου θα ήθελα να δουλέψω παραπάνω σε ταινίες.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Συγκεκριμένα σχέδια δεν έχω αυτή τη στιγμή. Γύρισα πριν δύο μήνες από Νέα Υόρκη και έχω έρθει με γεμάτες μπαταρίες για να δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ και να κάνω πράξη αυτά που έμαθα στο Actors Studio!

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο