Βραβείο Κοινού για τη ταινία

Βραβείο Κοινού για τη ταινία < Έτερος Εγώ> του Σωτήρη Τσαφούλια, 

στο 12ο Δεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικού Κινηματογράφου, στο Βέλγιο

Ένα ακόμη σημαντικό βραβείο, το Βραβείο του Κοινού, απέσπασε την Κυριακή 29.04 η ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, <Έτερος Εγώ> στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αστυνομικού Κινηματογράφου στη Λιέγη, στο  Βέλγιο.

 

Μέσα  σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στην οποία έλαβε χώρα η τελετή,  ο δημιουργός της ταινίας παρέλαβε το Βραβείο του και ευχαρίστησε το Κοινό λέγοντας ότι για εκείνον είναι το σημαντικότερο Βραβείο που μπορεί να πάρει μια ταινία μιά και οι ταινίες φτιάχνονται για το Κοινό.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό είναι το τέταρτο Βραβείο Κοινού για το < Έτερος Εγώ>.

‘Εχει λάβει 2 Βραβεία Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, επίσης Βραβείο Ειδικών Εφε και Κινηματογραφικής Καινοτομίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Taormina στην Ιταλία.

 

Λίγα λόγια – υπενθύμισης,  για την υπόθεση της ταινίας:

ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ
Το μυαλό βρίσκει τις λύσεις, όταν παύει να σκέφτεται


Ένα αστυνομικό θρίλερ στο ύφος των ευρωπαϊκών ταινιών του είδους, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές και πολλές ανατροπές είναι η δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, στην οποία υπογράφει και το σενάριο. To ρόλο του κεντρικού εξιχνιαστή μιας σειράς αλληλένδετων δολοφονιών αναλαμβάνει ένας εκκεντρικός εγκληματολόγος, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, έχοντας στο πλευρό του ως μέντορα και αμέριστο υποστηρικτή, τον μοναδικό Δημήτρη Καταλειφό. Σε ρόλο-κλειδί για την επίλυση του μυστηρίου συναντάμε τον μεγάλο Γάλλο σταρ των «Άθικτων», Francois Cluzet, στην μοναδική μέχρι σήμερα εμφάνισή του σε ταινία ελληνικής παραγωγής. Το πολύ ιδιαίτερο καστ συμπληρώνουν ο αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό Μάνος Βακούσης και η ανερχόμενη Ιωάννα Κολλιοπούλου. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποσπώντας  δύο βραβεία: Βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας-Μιχάλης Κακογιάννης και Βραβείο Νεότητας.

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.  Ο Δημήτρης Λαϊ?νης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαϊ?νη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια….

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο