Ταξίδι Αναψυχής | The Leisure Seeker

Ταξίδι Αναψυχής | The Leisure Seeker

24 Μαΐου στους κινηματογράφους

Yποψήφια για

ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

 Σύνοψη

Οι βραβευμένοι με Oscar® Helen Mirren και Donald Sutherland πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι ζωής, αξέχαστο και γεμάτο συναίσθημα. Ο Τζον και η Έλα έχουν μοιραστεί περισσότερα από πενήντα χρόνια υπέροχης κοινής ζωής. Στα ογδόντα τους, λαχταρώντας μια τελευταία περιπέτεια μαζί, αποφασίζουν να ξεφύγουν μακριά από τα ενήλικα παιδιά τους και τους γιατρούς, σε ένα απαγορευμένο ταξίδι.

 

Για την ταινία

 Η νέα ταινία του Πάολο Βίρτζι (Η Τρελή Χαρά, Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο), αποτελεί μια οδύσσεια μέσα από τις πόλεις φαντάσματα, τα έρημα πάρκα, τα ξεχασμένα τουριστικά αξιοθέατα και τους ετοιμόρροπους δρόμους της Αμερικής, δοσμένη με χιούμορ, τρυφερότητα, αλλά και ειρωνεία. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ιστορία της Έλα και του Τζον: των ανθρώπων που συνάντησαν, των εμπόδιων που ξεπέρασαν, των εμπειριών που έζησαν, της αγάπης που μοιράστηκαν και του θάρρους τους να διεκδικήσουν πίσω το δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Michael Zadoorian η τρυφερή ταινία του Paolo Virzi είναι μια πραγματική απόλαυση για το κοινό γεμάτη χιούμορ και πολλές στιγμές συγκίνησης. Το «Ταξίδι Αναψυχής» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως Επίσημη Συμμετοχή στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο 2017, στο Φεστιβάλ της Βενετίας και στο δικό μας Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ερμηνεία της Helen Mirren απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία των δύο θρύλων πρωταγωνιστών, Mirren και Sutherland, μετά από 27 χρόνια όταν και πρωταγωνίστησαν μαζί στο Bethune: The Making of a Hero.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία του Virzi γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Αμερική.

 

Προσωπικό μήνυμα της Dame Helen Mirren στους θεατές της ταινίας

Η ταινία «Ταξίδι Αναψυχής» είναι μια πανανθρώπινη ιστορία για την αληθινή αγάπη, για το τι συμβαίνει όταν ψιθυρίζεις στον άλλο: “για πάντα μαζί” μέσα από την ανθρώπινη, μεσογειακή ματιά του Paolo Virzi. Και είναι επιπλέον ενα κλασικό, αμερικάνικο road movie.Με τον θρυλικό Donald Sutherland έχουμε μια τέτοια χημεία που θα πίστευες ότι υπήρξαμε όντως παντρεμένοι όλα αυτά τα χρόνια! Λάτρεψα αυτήν την ταινία και εύχομαι να το διασκεδάσετε κι εσείς όπως κι εγώ.

Με αγάπη,
Helen

Είπαν για την ταινία

“Δύο μεγαλειώδεις ερμηνείες από δύο σπουδαίους ηθοποιούς”

THEHOLLYWOODNEWS.COM

«Θαυμάσιο! Ο Donald Sutherland είναι πραγματικά καλός. Η Helen Mirren, όπως συνήθως, εξαιρετική» DEADLINE

O σκηνοθέτης

 

Ο Paolo Virzì είναι ένας καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης, συγγραφέας και παραγωγός. Σπούδασε σεναριογραφία και με την αποφοίτησή τους έκανε και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία La bella vita. Τον Οκτώβριο 2008, η Annecy Cinéma Italien τον βράβευσε με το Sergio Leone Award σε αναγνώριση της καριέρας του. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει ακόμα τις ταινίες, Η Τρελή Χαρά και το Ανθρώπινο Κεφάλαιο.

 

Ταυτότητα ταινίας

 Σκηνοθεσία: Paolo Virzì

Σενάριο: Michael Zadoorian, Stephen Amidon, Francesca Archibugi, Paolo Virzì

Παίζουν: Helen Mirren, Donald Sutherland

Χώρα: Ιταλία, Γαλλία

Γλώσσα: Αγγλικά

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο