Κριτική Θεάτρου
Από τη θεατρολόγο Χρυσάνθη Κορνηλίου
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΓΙΟΛΦ – ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΨΕΝ – ΘΕΑΤΡΟ «ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ»
Οφείλω να ομολογήσω ότι η εξαιρετική δουλειά της ομάδας «Γέφυρα» που παρακολούθησα στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», με εντυπωσίασε. Η απόλυτη συνέπεια στην αξιοποίηση του κειμένου από την μία μεριά αλλά και η εικαστική αρτιότητα με την οποία υπηρετήθηκε το πνεύμα του κειμένου, ήταν τα δυνατά σημεία της παράστασης.
Η σκηνοθετική ματιά έδεσε με την σκηνογραφική αρτιότητα, έτσι που δεν ξεχώριζες τι συντελούσε περισσότερο στο επιτυχημένο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Η σκηνική λιτότητα γινόταν ο καθοριστικός μοχλός για τη νοηματική ανάδειξη της παράστασης. Έτσι, σκηνοθεσία, ερμηνεία, σκηνογραφία και μουσική έδεναν σε ένα όλο, αποτελούσαν μία μονάδα που με τα άψογα ταξινομημένα μέρη της, αξιοποιούσε την βαθύτερη ουσία του έργου.
Θεωρώ ότι είναι μια παραδειγματική δουλειά που κινήθηκε κάτω από την επιφάνεια του μύθου για να βρει τα ψυχολογικά κίνητρα και τη φιλοσοφική ματιά του σπουδαίου Νορβηγού συγγραφέα.
9/1/2016
Χρυσάνθη Κορνηλίου
Θεατρολόγος