Συνέντευξη στον Σταύρο Καλό

0

Συνέντευξη στον Σταύρο Καλό

Σας βρίσκουμε στον Πολυχώρο «Διέλευσις» στην παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αρμπούζωφ που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Μιλήστε μας για το έργο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στην προσέγγιση του ρόλου σας.

Το έργο του Αρμπούζοφ με βρήκε στο ίδιο μεταβατικό στάδιο της ζωής μου με αυτό των ηρώων του βιολογικά και ψυχολογικά γι αυτό και δεν με δυσκόλεψε η προσέγγιση του ρόλου μου παρά μόνο το πολιτισμικό στοιχείο, οι Ρώσοι αν και είναι το ίδιο συναισθηματικοί δεν το δείχνουν εύκολα. Η δωρικότητα με βασάνισε αρκετά.

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η εξέλιξη της σχέσης τους είναι απρόβλεπτη. Εσείς πιστεύετε ότι τα ετερώνυμα έλκονται;

Ναι αλλά μόνο για λίγο δεν τους δίνω μέλλον.

Έχετε βρει κοινά στοιχεία του εαυτού σας σε σχέση με τον ρόλο που ερμηνεύετε;

Φυσικά, εκτός ότι συμφωνώ με την ηθική και την πρακτική συμπεριφορά του ΡΟΝΤΙΌΝ συμμερίζομαι και τον φόβο της μοναξιάς.

Ο άνθρωπος αντέχει τη μοναξιά; Πώς την αντιμετωπίζει σήμερα;

Πηγαίνοντας στο θέατρο .Θυμάμαι τον Γ.Κυρίτση στη σχολή που μας έλεγε ότι το δράμα δεν είναι να παίζετε την πρωτοχρονιά, το δράμα είναι κάτω στην πλατεία όπου συνήθως κάθονται μόνοι τους.

Ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος;

Μπορεί αλλά και το να μένεις μπορεί νάναι ένας μεγάλος θάνατος.

Πείτε μας λίγα πράγματα για τη συνεργασία σας με τη σκηνοθέτη Χρυσάνθη Κορνηλίου.

Δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα μπορούσα να είχα τόσο καλή και εποικοδομητική συνεργασία με σκηνοθέτη. Η Χρυσάνθη με την οποία έχουμε κοινές αισθητικές και υποκριτικές απόψεις και δεν αρκείτε στο προφανές με οδήγησε σε καινούργια εκφραστικά μονοπάτια και μπορώ να πω ότι ωφελήθηκα πολύ από αυτή την συνεργασία. Θέλω να την ευχαριστήσω.

Πώς βλέπετε την ανταπόκριση του κοινού;

Το έργο αρέσει στο κοινό. Βρίσκουν την παράσταση συγκινητική ακόμη και αυτοί που την έχουν δει παλαιότερα με τον Κατράκη και την Λαμπέτη, αρκετοί ξανάρχονται για δεύτερη φορά .Θα ήθελα πάντως να την δουν όλοι οι μοναχικοί κ απαισιόδοξοι άνθρωποι γιατί η μεγαλύτερη αμοιβή του ηθοποιού είναι όταν σου λένε σας ευχαριστούμε.

Τα προσεχή σας σχέδια;

Τίποτα το συγκεκριμένο γιατί είμαστε ακόμη στην μέση του χειμώνα.

3 συνημμένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.