Έκθεση Φωτογραφίας του Χριστόφορου Δουλγέρη

0
????????????????????????????????????

Έκθεση Φωτογραφίας του Χριστόφορου Δουλγέρη

 SANTORINI ARTS FACTORY

SAF

MONOLITHOS #01Εγκαίνια

Σάββατο 7 Μαίου 2016

19.00 – 22.00

Βλυχάδα Σαντορίνης

 

CarpeDiem ή Αδράξτε τη Μέρα

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SANTORINI ARTS FACTORY) παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «CARPEDIEM» του Χριστόφορου Δουλγέρη από το Σάββατο 7 Μαΐου.

Ο καλλιτέχνης, ειδικά για το SAF, θα παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά που έχει συλλέξει έναν ολόκληρο χρόνο φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια αλλά και τα εναπομείναντα σημάδια από τη βιομηχανία τομάτας στη Σαντορίνη, καταγράφοντας εικόνες από τα εννέα εργοστάσια τομάτας που δραστηριοποιούνταν στο νησί. Οι φωτογραφίες καταγράφουν εικόνες από το παρελθόν και το παρόν των εργοστασίων τομάτας του νησιού με ένα θεατρικό και ποιητικό τρόπο.  Χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας έρχονται να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα φωτίζοντας αθέατες πλευρές της πραγματικότητας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφικά τυπώματα μεγάλων διαστάσεων όπως και μια υπερμεγέθης εγκατάσταση που σκοπό έχει να μεταφέρει στους θεατές μια τμηματική εικόνα αναπαράστασης ενός εργοστασίου τομάτας, σε πραγματικές διαστάσεις.

Λίγα λόγια από τον Χριστόφορο Δουλγέρη

 Σε αυτές τις φωτογραφίες μου φωτογραφίζω μηχανές οι οποίες βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αντικαθιστούν κατά κάποιο τρόπο τον πρακτικό τους ρόλο με αυτό της αυτοπροβολής. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστές στο βάθρο ενώ κουβαλούν και μεταφέρουν μαζί τους σημαντικές πληροφορίες και ψήγματα της ιστορικής μνήμης. Οι μηχανές ανεξάρτητες πια από την αλυσίδα παραγωγής τους εμφανίζονται σε ένα ρόλο αυτόνομο και σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον φωτογράφο, ανάμεσα σε φθαρτά υλικά και τον ίδιο τον χώρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.