Πόσο ειδικός μπορείς να γίνεις στο ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ;

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για τους ανθρώπους της Τέχνης

Πόσο ειδικός μπορείς να γίνεις στο  ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ;

Για πρώτη φορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας, η ομάδα project «Από Κοινού» αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός πρωτότυπου διαδραστικού καλλιτεχνικού πειράματος.

Στο ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ, άνθρωποι της τέχνης καλούνται να μελετήσουν φωτογραφίες αγνώστων προσώπων, σε μία προσπάθεια να «αποκωδικοποιήσουν» το στιγμιότυπο και να διακρίνουν την ιστορία ζωής που κρύβεται πίσω από αυτό.

Ποια ιστορία ξεδιπλώνεται πίσω από μία φωτογραφία ενός παντελώς άγνωστου συνανθρώπου; Για να την ανακαλύψετε δεν έχετε παρά να θέσετε σε λειτουργία τους ειδικούς «στιγμογράφους» σας και να ξεκινήσετε την «εξέταση»!

Για την παρουσίαση των στοιχείων της «έρευνας», είναι απαραίτητα:

 • Η επιλεγμένη από τον καλλιτέχνη φωτογραφία προς «στιγμογράφηση»
 • Το έργο του καλλιτέχνη
 • Ένα ολιγόλεπτο video στο οποίο το πρόσωπο ή τα πρόσωπα της φωτογραφίας θα αποκαλύπτουν την πραγματική της ιστορία.

 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ

Η ερμηνεία μιας στιγμής μέσα από τη ματιά ενός καλλιτέχνη και οι απόπειρες σύνδεσής της με την πραγματικότητα, με παράλληλη διερεύνηση των αντιδράσεων α) του κοινού απέναντι στη φαντασία των καλλιτεχνών  και β) των καλλιτεχνών απέναντι στην αποκάλυψη της πραγματικότητας. Απώτερος στόχος, το πλησίασμα κοινού και καλλιτεχνών μέσα από το διαδραστικό ξεδίπλωμα των αληθινών και φανταστικών ιστοριών τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

 1. Το ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ είναι ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό πείραμα που βασίζεται σε μια ιδέα της Αγγελικής Ξένου και την οργάνωσή του αναλαμβάνει η ομάδα project του θεάτρου Από Κοινού, που αποτελείται από τους: Κώστα Βελινόπουλο (σκηνογράφο- εικαστικό), Κώστα Σταματόπουλο (σκηνοθέτη) και Αγγελική Ξένου (ηθοποιό-σκηνοθέτιδα).
 2. Στο ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες από όλους τους χώρους (συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ζωγράφοι, γλύπτες, ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, σκιτσογράφοι, ενδυματολόγοι, ποιητές, στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές, σεναριογράφοι, κινηματογραφιστές κ.α.), είτε είναι νέοι είτε παλαιότεροι επαγγελματίες καλλιτέχνες, καθώς και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών.
 3. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι καλλιτέχνες να μη γνωρίζουν και να μη σχετίζονται με το πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία που έχουν επιλέξει να «στιγμογραφήσουν».
 4. Κάθε ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ θα πρέπει να έχει τη μορφή παράστασης, διάρκειας το πολύ 60΄.
 5. Για τη δημιουργία του είναι επιθυμητή η συνεργασία πολλών διαφορετικών καλλιτεχνών. Ειδικά οι εικαστικοί, μπορούν να κάνουν πιο «ζωντανή» την έκθεση των έργων τους συνεργαζόμενοι με καλλιτέχνες από άλλους χώρους.
 6. Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα μίας και μόνης συμμετοχής στο πείραμα, «στιγμογραφώντας» μία μόνο φωτογραφία.
 7. Το πείραμα δεν αποσκοπεί σε καμίας μορφής οικονομικό όφελος. Ο χώρος της παρουσίασης και τα έργα των καλλιτεχνών παρέχονται αφιλοκερδώς, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 8. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από 15 Ιουνίου- 5 Ιουλίου 2016.
 9. Τα πρώτα «στιγμογραφήματα» θα παρουσιαστούν το Δεκέμβρη του 2016, στο θέατρο ‘Από κοινού’, Ευπατριδών 4 στο Γκάζι, με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 6932748831

6977987271

facebook : Στιγμογράφημα project

Ήρθε η στιγμή… της στιγμής σου!

Πώς θα σου φαινόταν αν μία δική ΣΟΥ στιγμή γινόταν στιγμή ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένα φωτογραφικό σου στιγμιότυπο μπορεί μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της Τέχνης να γίνει πέρασμα στην πραγματικότητα ή τη φαντασία της ζωής σου;

Αν σε ιντριγκάρει η ιδέα μία στιγμή σου να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου, δήλωσε συμμετοχή στο καλλιτεχνικό διαδραστικό πείραμα ΣΤΙΓΜΟΓΡΑΦΗΜΑ, της ομάδας project «Από Κοινού».

Τι έχεις να κάνεις à Στείλε μας από 3 έως 5 φωτογραφίες σου, που απεικονίζουν δικές σου στιγμές.

Τι έχουμε να κάνουμε à Ειδικοί καλλιτέχνες «στιγμολόγοι» θα εξετάσουν τις φωτό στα καλλιτεχνικά τους «στιγμοσκόπια» προσπαθώντας να «διαγνώσουν» την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε στιγμή.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από 15 Ιουνίου- 5 Ιουλίου 2016.

Τα αποτελέσματα των πρώτων «στιγμογραφημάτων» θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβρη του 2016 στο θέατρο Από Κοινού, Ευπατρίδων 4 στο Γκάζι, με ελεύθερη είσοδο.

 

Περισσότερες πληροφορίες: Επικοινώνησε μαζί μας στο 6977987271.

Facebook : Στιγμογράφημα project

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.