Η Κόρη των Καλαβρύτων»

0

Η Κόρη των Καλαβρύτων»  |  Φροντιστής Θανάσης

ISBN: 978-960-14-3081-2

Αρ. σελίδων: 96

H Kόρη των Kαλαβρύτων, ακολουθώντας τα χνάρια της αρχαίας τραγωδίας ως σύνθεση και ως πλοκή, σκοπό έχει να αναδείξει και στη σκηνή την έκφραση της ακραίας βαρβαρότητας, της σκληρότητας και της απανθρωπιάς των Γερμανικών στρατευμάτων Kατοχής στα Kαλάβρυτα, στις 13/12/1943.
Aλλά, επίσης, και πτυχές της ανθρώπινης φύσης και συναισθήματα, που ταυτοποιούνται στα πρόσωπα της τραγωδίας.

«Στη ράχη του Kαπή, όπου είχαν οδηγήσει όλον τον ανδρικό πληθυσμό πάνω από 12, ο επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος λοχαγός B. Aκαμπχούμπερ, σε ερώτηση του Kαθηγητή K. Aθανασιάδη “τι θα μας κάνετε;”, έδωσε το λόγο της στρατιωτικής του τιμής, ότι δεν θα εκτελεστεί ο πληθυσμός. Λίγα λεπτά αργότερα, διέταξε “πυρ”…»
TO ΣΠITI TΩN HPΩΩN MAΣ,
έκδ. ΔMKO, 2006

«O Mπέρτολντ Mπρεχτ, όταν είδε τον κόσμο στις πλατείες των πόλεων να πανηγυρίζουν για το τέλος του B’ Παγκόσμιου Πόλεμου, διακήρυξε: “Μην χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό”».
ΠNEYMATIKH ZΩH, Tεύχος 220

 Ο Θανάσης Φροντιστής είναι Διδάκτωρ Οικονομολόγος. Σπούδασε οικονομία και διοίκηση στην Ελλάδα (ΑΣΟΕΕ και ΑΠΘ) και στα ΗΠΑ (NYU). Δίδαξε σε Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Μ. Βρετανία και την Ελλάδα και επί 30 χρόνια διοίκησε γνωστές πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα και τη Μ. Ανατολή. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΜΙ Εκπαιδευτική – Συμβουλευτική Α.Ε., μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και αρθρογράφος εφημερίδων και περιοδικών. Διετέλεσε μέλος της διοίκησης διεθνών, ευρωπαϊκών και ελληνικών επιχειρήσεων και Οργανισμών και Σύμβουλος του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (ITC) του ΟΗΕ/ΠΟΕ. Έχει συγγράψει 3 βιβλία, το τρίτο Κεφάλαιο του βιβλίου του J. Juran «Ιστορία της Διαχείρισης της Ποιότητας» με τίτλο «Το Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας στην Κατασκευή Ναών και Θεάτρων στην Αρχαία Ελλάδα» και έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα και μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα οικονομίας και διοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.