Πως να προστατέψουμε τα κινητά μας από ιούς.

0

Απο τον O Δρ. Κωνσταντίνος Επταήμερος είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.).

Στις μέρες μας, το κινητό τηλέφωνο θεωρείται ένα αναπόσπαστο εργαλείο επικοινωνίας της καθημερινότητας μας.

Κατά συνέπεια, είναι πιθανόν να προκύψουν ορισμένες συνέπειες από την εσφαλμένη χρήση του, όπως είναι λόγου χάρη η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.

Η εγκατάσταση κακόβολου λογισμκού μπορεί να γίνει είτε μέσω εισερχόμενων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) είτε αν κάποιος υποκλοπέας βρεθεί ελάχιστα δευτερόλεπτα με το κινητό μας τηλέφωνο.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί  και να ακολουθούμε τους παρακάτω απλούς κανόνες, με σκοπό να προστατεύσουμε το κινητό μας τηλέφωνο.

Αποφεύγουμε να κατεβάζουμε αρχεία από άγνωστες ή επισφαλείς σελίδες του Διαδικτύου.

Αποφεύγουμε να ανοίγουμε ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), τα οποία λαμβάνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο, όταν δε γνωρίζουμε ή δεν εμπιστευόμαστε τον αποστολέα.

Αποφεύγουμε να αποθηκεύουμε άγνωστα αρχεία και να εγκαθιστούμε εφαρμογές, οι οποίες προέρχονται είτε μέσω μηνυμάτων MMS είτε μέσω

Απενεργοποιούμε το Bluetooth όταν δεν κάνουμε χρήση του.

Χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή κλειδώματος προστασίας, ώστε να κρυπτογραφήσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα στο κινητό μας τηλέφωνο, όπως PIN, κωδικούς πιστωτικών καρτών κι απόρρητα επαγγελματικά δεδομένα.

Εγκαθιστούμε antivirus εφαρμογή, εφ’όσον είμαστε κάτοχοι κινητού τηλεφώνου υψηλής τεχνολογίας.

Αποφεύγουμε να αφήνουμε το κινητό μας τηλέφωνο εκτεθειμένο σε τρίτους ακόμα και για ολιγόλεπτη διάρκεια απουσίας.

Ελέγχουμε τους αναλυτικούς λογαριασμούς μας για τυχόν χρεώσεις σε μηνύματα SMS ή MMS, τα οποία δεν έχουμε στείλει.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα – Δρ. Κωνσταντίνος Επταήμερος

 O Δρ. Κωνσταντίνος Επταήμερος είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.). Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. τον Μάιο του 2013, αφού εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του, ειδικεύτηκε στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Μηχανικής και της Αριθμητικής Ανάλυσης.

Επιπλέον, ο Δρ. Κωνσταντίνος Επταήμερος είναι κάτοχος Διπλώματος, καθώς και δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων: ένα στις Εφαρμοσμένες Μαθηματικές και Φυσικές Επιστήμες από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. (2006) κι ένα δεύτερο στην Υπολογιστική Μηχανική από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. (2008).

Επιπροσθέτως, έχει δημοσιεύσει και δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα στις περιοχές της Υπολογιστικής Μηχανικής και της Αριθμητικής Ανάλυσης. Πέραν αυτών, θέματα της Φαρμακοκινητικής περιλαμβάνονται στα νέα, ερευνητικά ενδιαφέροντα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.