Δώσε αίμα και σώσε μια ζωή

0

Aιμοδοσία, μια προσφορά στο συνάνθρωπο που δεν σου κοστίζει τίποτα αλλά η αξία της είναι ανεκτίμητη! Άνθρωποι καρκινοπαθείς, με μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς και πόσοι ακόμη χρειάζονται μετάγγιση αίματος! Δεν είμαι ειδικός στις στατιστικές για τις ελλείψεις αίματος στη χώρα, γνωρίζω πως είναι μεγάλες και δυσυχώς καταλήγουμε να προμηθευόμαστε πανάκριβα από το εξωτερικό. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα! Μπορεί να βρεθείς εσύ σε αυτή τη θέση! Πάντα ήθελα να δίνω αίμα μα οι μνήμες μου για πολλά χρόνια με γυρνούσαν σε ένα περίεργο παρελθόν.

Για πρώτη φορά έδωσα για το χειρουργείο ενός φίλου και εννοείται δεν μου συνέβη τίποτα από όλαυτά! Μου συνέβησαν για άλλο λόγο αργότερα που δεν είναι επί της παρούσης… Πόσος χρόνος χαμένος από τον φόβο μου μη τυχόν και μου συμβεί κάτι κακό! Πόσοι άνθρωποι όπως εγώ αποθαρρύνονται ή απλά δεν ενθαρρύνονται για μια απλή μα τόσο σημαντική διαδικασία για τον συνάνθρωπο! Πόσοι είναι οι άνθρωποι που αν τους ρωτήσεις γιατί δεν δίνουν αίμα κάποιοι δεν θα ξέρουν τι να απαντήσουν και κάποιοι άλλοι θα σου πουν πως φοβούνται. Εννοείται υπάρχει και ένα ποσοστό ανθρώπων που δεν μπορούν και απαγορεύεται να δώσουν αίμα.

Μία ώρα από την καθημερινότητά σου χρειάζεται η όλη διαδικασία μία δύο φορές τον χρόνο. Να συμπληρώσεις κάποια έγγραφα, να σου πάρουν αίμα και να συνεχίσεις τη ζωή σου! Το μόνο που μπορεί να αισθανθείς είναι το τσίμπημα και μια ελαφριά κούραση που με λίγο παραπάνω ύπνο φεύγει. Πόσα χαμόγελα ασθενών θα γεννηθούν όταν αισθανθούν πως υπάρχουν άνθρωποι άγνωστοι που νοιάζονται για εκείνους! Πόση χαρά και πληρότητα θα αισθανθείς εσύ που δίνοντας το αίμα σου βοηθάς ανθρώπινες ζωές!

Όταν σκέφτομαι την αγάπη μου έρχεται στο μυαλό το κόκκινο χρώμα, το χρώμα της καρδιάς και το χρώμα του αίματος. Αγάπη χωρίς προσφορά δεν είναι αγάπη, ζωή χωρίς αγάπη είναι αργός θάνατος, ζωή χωρίς αίμα είναι θάνατος. Πρόσφερε το αίμα σου και προσφέρεις αγάπη και ζωή μαζί. Γίνε αιμοδότης πρόσφερε αγάπη, γέννησε ζωή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.