Ευχές για Καλό Πάσχα, με γνώμονα την Αγάπη

0

Μέσα από τις ημέρες που διανύουμε προς την Ανάσταση ας αναλογιστούμε όλοι τι σημαίνει αυτό για τον καθένα.

Μια γιορτή που έχει μέσα όλες τις αξίες της ζωής, όπως την δοτικότητα, την αγάπη αλλά και την προετοιμασία για ένα τέλος και μια Ανάσταση. Είναι μέρες βαθιά θρησκευτικές αλλά και μια διαδικασία μέσα από τα έθιμα, που αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε και να επαναπροσδιοριστούμε ως άνθρωποι που ερχόμαστε για κάποιο σκοπό, τον οποίο καλούμαστε να ζήσουμε αλλά κυρίως για να ζήσουμε με πνευματικότητα και αγάπη.

Σύμφωνα με την επιστολή του Αποστόλου Παύλου, το δώρο της αγάπης έχει τόσο μεγάλη αξία που ξεπερνά κάθε αρετή. Είναι πράξη τετελεσμένη που προέρχεται από την επιθυμία για την καλοσύνη και την ευτυχία. Από την περιγραφή των χαρακτηριστικών που εμπεριέχει η αγάπη, καταδεικνύεται ότι αυτή δεν παραμένει συναίσθημα, αλλά πραγματώνεται σε πράξη. Αποτελεί ένα ειλικρινές κατόρθωμα του εαυτού μας, που πηγάζει από το Θεό, αφού από αυτήν αντλούμε την δύναμη να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας (οὐ λογίζεται τὸ κακόν).

 

Καλή Ανάσταση μέσα στις ψυχές μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.