“Έλληνες φιλΈλληνες” σημείωσε μεγάλη επιτυχία

0

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

παρουσίασε το μουσικό έργο

“Έλληνες φιλΈλληνες”

 σε μουσική Σταμάτη Χατζηευσταθίου

στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 Στην κατάμεση Αίθουσα «Α. Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου το μουσικό έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» σε μουσική  Σταμάτη Χατζηευσταθίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά.

Ο Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του για την ιστορική σημασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά και για το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Το έργο «Έλληνες φιλΈλληνες» ερμήνευσαν οι Παντελής Θαλασσινός,  Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Λέκκας, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, ενώ απήγγειλαν ποιήματα για τον Φιλελληνισμό από τον Πούσκιν στον Παλαμά και από τον Βαλαωρίτη στον Λόρδο Βύρωνα, οι Σταύρος Ζαλμάς, Δημήτρης Καταλειφός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίνα Νικολακοπούλου.

 

Το πρωτότυπο μουσικό έργο του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, «Έλληνες φιλΈλληνες»  είναι εμνευσμένο από την Ελλάδα έτσι όπως την είδαν να μεταμορφώνεται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες, ιστορικοί́, συγγραφείς και ποιητές, περιηγητές και φιλέλληνες,

 

Την συναυλία συντόνισε ο δημοσιογράφος  Νίκος Θρασυβούλου.

 

Μια μεγάλη παραγωγή του Δήμου Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία  με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Πανεπιστήμια: Ιωαννίνων, Βαρσοβίας, Λούντ, Βερσαλλιών, Μονάχου, Σάσσαρι Υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ

 

Διεύθυνση/παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.