Μιρέλλα Πάχου νέα όμορφη και πολύ ταλαντούχα!

0

Πως ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;

Ξεκίνησε πολύ-πολύ νωρίς, με μουσικά ακούσματα στο σπίτι και άμεση επαφή με διάφορα μουσικά όργανα. Το πρώτο μου πιάνο ήταν ροζ, πλαστικό, ακολούθησε ένα μικρό ηλεκτρικό και λίγο πριν γίνω 7 χρονών  (όταν είχα ήδη αρχίσει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο) ήρθε το ‘κανονικό πιάνο’. Από εκεί και πέρα το  ταξίδι συνεχίστηκε και μέχρι σήμερα απολαμβάνω κάθε στιγμή της διαδρομής του.

 Περιγράψτε μας την πρώτη φορά που ανεβηκατε στη σκηνή;

Η πρώτη φορά στη σκηνή ήταν η λιγότερο αγχωτική από όσες ακολούθησαν –προφανώς γιατί είχα το ακαταλόγιστο! Ήμουν 6 χρονών και έπαιξα πιάνο στη σχολική παράσταση «Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας». Ακολούθησαν πολλές συναυλίες στη Ρόδο και στη Σύμη, όπου πήρα το βάπτισμα του πυρός. Όταν όμως βρέθηκα για πρώτη φορά στο ‘Ρυθμός stage’ στην Αθήνα, εκεί κατάλαβα τι θα πει άγχος και τρακ! Αν δεν ήταν πλάι μου ο Βασίλης Καζούλλης, θα το είχα βάλει στα πόδια!. Αλλά και σήμερα στη σκηνή, ύστερα από 1000 περίπου συναυλίες, οι παλάμες ιδρώνουν και οι παλμοί ανεβαίνουν!

 

φωτογραφίες Μ. Σαρρή

Πως είναι η επαφή με τον κόσμο;

Η επαφή με τον κόσμο είναι ουσιαστική, αληθινή, αμφίδρομη και γεμάτη συναισθήματα! Για μένα η επικοινωνία αυτή είναι εκ των ων ουκ άνευ..δε νοείται παράσταση χωρίς αυτήν! Κι αν λυπάμαι για κάτι, είναι που οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να γνωρίσω καλύτερα όλους αυτούς τους ανθρώπους, να μιλήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις.

Είστε από τις τυχερές νέες τραγουδίστριες που βρίσκεστε δίπλα σε πολύ καταξιωμένους καλλιτέχνες τι παίρνετε από αυτές τις συνεργασίες;

Νιώθω όντως πολύ τυχερή που μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με εξαιρετικούς καλλιτέχνες! Έχω πάρει τόσο πολλά από όλους μαζί και από τον καθένα ξεχωριστά, που δεν αποτυπώνονται σε λίγες φράσεις. Το βέβαιο είναι ότι τους είμαι ευγνώμων, γιατί με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, με ενέπνευσαν, μου έμαθαν τι σημαίνει καλλιτέχνης και μοιράστηκαν γενναιόδωρα μαζί μου λίγη από τη δύναμη και τη λάμψη τους.  

Σκέφτεστε ποτέ να ασχοληθείτε με τα νομικά;

Μα δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι με τα νομικά!

Τι ονειρεύεστε για τα επαγγελματικά σας;

Μπορεί να μην υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, όνειρα όμως σίγουρα υπάρχουν. Θα ήθελα να είμαι τυχερή ώστε να ασχολούμαι μ’ αυτά που αγαπώ, να μη μένω στάσιμη, να ξεκλειδώνω συνεχώς νέες δυνατότητες και να μη χρειαστεί ποτέ να κάνω εκπτώσεις στην αισθητική, την άποψη και την ποιότητα.

 

Θα παίρνατε μέρος σε ένα τηλεοπτικό talent show;

Θα απαντήσω αρνητικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κατακρίνω εκείνους που  βλέπουν το talent show ως δίοδο προς το χώρο της μουσικής. Φέτος είδα κάποια επεισόδια από το XFactor και το Voice, ήταν πολύ καλογυρισμένα και οι διαγωνιζόμενοι ιδιαίτερα ταλαντούχοι.

Τι μουσική ακούτε;

Κατά καιρούς κολλάω σε διαφορετικά είδη. Τελευταία για παράδειγμα ακούω και μελετάω στο ακορντεόν αργεντίνικα τανγκο.

Άλλοτε απολαμβάνω την ακρόαση, και άλλοτε (ειδικά τον τελευταίο καιρό), λόγω επαγγελματικής διαστροφής (γέλια) εστιάζω σε λεπτομέρειες: την ενορχήστρωση, τη μίξη, το παίξιμο, την παραγωγή!

Ασχολείστε με την τεχνολογία;

Και ασχολούμαι και την αγαπώ! Η τεχνολογία βρίσκεται παντού, παρούσα σε κάθε πτυχή της ζωής μας, είναι γνώση και εργαλείο και προϋπόθεση ανάπτυξης! Θεωρώ ουτοπικό αλλά και υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι ζούμε 50 χρόνια πριν, οπότε δεν υπήρχε διαδίκτυο, κοινωνική δικτύωση, wifi και άλλες τεχνολογικές ευκολίες.

Πως σας φαίνετε που όλα εκδίδονται μέσω ιντερνετ;

Είναι επόμενο να συμβαίνει αυτό. Το ίντερνετ είναι ένα πολύ δημοκρατικό μέσο επικοινωνίας και μέσω αυτού μπορεί ο καθένας να καταθέσει τη δημιουργία του, να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες, κείμενα, μουσική… σε οτιδήποτε. Σαφώς βέβαια και υπάρχουν διάφορα θέματα, νομικά, δεοντολογικά και ηθικά μέσα σε αυτό το χάος των πληροφοριών, αλλά είναι στο χέρι της γενιάς μας να τα λύσει. Π.χ. η μουσική βιομηχανία ήδη αναζητά τρόπους ηλεκτρονικής διάθεσης της μουσικής, προστασίας από την πειρατεία κ.ά. Πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο!

 

Πως θα είναι αυτό το καλοκαίρι;

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι υπέροχο! Θα έχω τη χαρά να το μοιραστώ καλλιτεχνικά με τον Γιάννη Κότσιρα, έναν από τους σπουδαιότερους και πιο αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Στην καλοκαιρινή μας περιοδεία θα παρουσιάσουμε ένα δυναμικό, γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, με καινούρια και παλιότερα αγαπημένα τραγούδια. Η αρχή έγινε την 1η Ιουνίου στην Πάτρα, όπου ζήσαμε μια μαγευτική βραδιά  στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Μάλιστα για μένα η χαρά ήταν διπλή, γιατί εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι μου με τίτλο «Νομάδες», που αφηγείται όσα συμβαίνουν σε μια καλοκαιρινή περιοδεία! Στο τραγούδι συμμετέχουν ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος  Πασχαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.