Δωρεάν Σεμινάρια Ιστορίας Κινηματογράφου

0

Δωρεάν Σεμινάρια Ιστορίας Κινηματογράφου το Σάββατο 4.11.2017 και Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου την Κυριακή 5.11.2017 | Sherlock Jr. (1924) του Buster Keaton Το Σάββατο 4.11.2017 και Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show (1998) του Πήτερ Γουήρ την Κυριακή 5.11.2017 με ελεύθερη είσοδο,
ανάλυση και συζήτηση

Το Σάββατο 4.11.2017 στις 19.15 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση η ταινία του Μπάστερ Κήτον Sherlock Jr. (1924) στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Θα προηγηθεί ανοιχτό μάθημα Ιστορίας Κινηματογράφου στις 16.00. Το μάθημα είναι εισαγωγικό, τρίωρο, δωρεάν για όλους, εκτός σειράς μαθημάτων , μάθημα γνωριμίας. Θα γίνει εισήγηση για επίκαιρα θέματα του κινηματογράφου, για ταινίες που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στις αίθουσες, θα προβληθούν αποσπάσματα από τα 3 masterclasses του Πανοράματος (Λόουτς, Πέιν, Ζανούσι) και θα δούμε αποσπάσματα από ταινίες τους και θα αναλυθούν από θεωρητική και ιστορική σκοπιά. Στην αρχή του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί ημίωρη παρουσίαση του κύκλου των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και άλλα διαδικαστικά. Στο τέλος του μαθήματος στις δύο ώρες και 45 λεπτά θα επαναληφθεί η παρουσίαση του κύκλου μαθημάτων.

Sherlock Jr. (1924) σε Σκηνοθεσία: Buster Keaton το Σάββατο 4.11.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση
Ελληνικός Τίτλος: Σέρλοκ ο Νεότερος
Κατηγορία: Κωμωδία, Περιπέτεια, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Buster Keaton
Σενάριο: Jean Havez, Joseph Mitchell, Clyde Bruckman
Πρωταγωνιστούν: Buster Keaton, Kathryn McGuire, Joe Keaton, Erwin Connelly, Ward Crane
Μουσική: Club Foot Orchestra (1999 alternate version)
Φωτογραφία: Byron Houck, Elgin Lessley
Μοντάζ: Buster Keaton
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Χρώμα: Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 45 min .

Ένας νεαρός δουλεύει ως υπάλληλος ενός κινηματογράφου. Όμως το μεγάλο όνειρό της ζωής του είναι να γίνει μια μέρα ένας διάσημος ντετέκτιβ κι έτσι, τον ελεύθερο χρόνο του, μελετά εγχειρίδια για το πώς θα μπορέσει να τα καταφέρει.
Η ευκαιρία για να διαλευκάνει την πρώτη του υπόθεση θα του δοθεί όταν βρισκόμενος στο σπίτι της κοπέλας με την οποία είναι ερωτευμένος, θα κλαπεί το ρολόι του πατέρα της. Κι ενώ ο νεαρός θα ξεκινήσει την έρευνα για το κλεμμένο ρολόι, ο αντίζηλός του που είναι και ο πραγματικός κλέφτης, του στήνει μια παγίδα στην οποία πέφτει θύμα ο νεαρός, με αποτέλεσμα να διωχτεί από το σπίτι της αγαπημένης του ως το άτομο το οποίο είχε διαπράξει την κλοπή.
Πικραμένος, θα πάει στον κινηματογράφο όπου εργάζεται και κατά την διάρκεια της προβολής μιας ταινίας θα τον πάρει ο ύπνος. Θα ονειρευτεί ότι είναι ο Σέρλοκ Χολμς, κι ότι βρίσκεται μέσα στην ταινία ψάχνοντας για τον κλέφτη του ρολογιού, προσπαθώντας ταυτόχρονα, να ξανακερδίσει την χαμένη εύνοια της αγαπημένης του…
Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show 1998 του Πήτερ Γουήρ την Κυριακή 5.11.2017 με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτησηΤην Κυριακή 5.11.2017 στις 19.30 θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση η ταινία Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show 1998 του Πήτερ Γουήρ στο Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια). Θα προηγηθεί ανοιχτό μάθημα Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου στις 16.00. Το μάθημα είναι εισαγωγικό, τρίωρο, δωρεάν για όλους, εκτός σειράς μαθημάτων , μάθημα γνωριμίας. Θα γίνει εισήγηση για επίκαιρα θέματα του κινηματογράφου, για ταινίες που προβάλλονται αυτή τη στιγμή στις αίθουσες, θα προβληθούν αποσπάσματα από τα 3 masterclasses του Πανοράματος (Λόουτς, Πέιν, Ζανούσι) και θα δούμε αποσπάσματα από ταινίες τους που θα αναλυθούν από σκηνοθετική σκοπιά. Στην αρχή του μαθήματος θα πραγματοποιηθεί ημίωρη παρουσίαση του κύκλου των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές και άλλα διαδικαστικά. Στο τέλος του μαθήματος στις δύο ώρες και 45 λεπτά θα επαναληφθεί η παρουσίαση του κύκλου μαθημάτων.
The Truman Show
Σινεφίλ 1998 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Γουήρ με τους: Τζιμ Κάρεϊ, Εντ Χάρις, Λόρα Λίνεϊ
Ένας 30χρονος υπάλληλος αγνοεί ότι ο ειδυλλιακός κόσμος που τον περιτριγυρίζει αποτελεί ντεκόρ της πιο δημοφιλούς σαπουνόπερας, με θέμα τη σε ζωντανή μετάδοση καθημερινή ζωή του.
Ηθοποιοί και Χαρακτήρες
Τζιμ Κάρεϊ στο ρόλο του Τρούμαν Μπέρμπανκ
Λόρα Λίνεϊ στο ρόλο της Μέρυλ/Χάνα Τζιλ
Εντ Χάρις στο ρόλο του Κριστόφ
Νόα Έμμεριχ στο ρόλο του Μάρλον/Λούις Κολτρέιν
Νατάσα Μακ Ελόουν στο ρόλο της Λόρεν/Σίλβια
Μπράιαν Ντιλέιτ στο ρόλο του Κερκ Μπέρμπανκ/ Γουόλτερ Μουρ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.