Κάθε Τετάρτη απόγευμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

0

Κάθε Τετάρτη απόγευμα

εκπαιδευτικά προγράμματα
για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων
στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!

Από τον Νοέμβριο, κάθε Τετάρτη απόγευμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες:

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 17:30 – 18:15
[ «Μύρισε γλυκό»
Μυρωδιές και γεύσεις πλημμυρίζουν το μουσείο και εμείς γινόμαστε ζαχαροπλάστες. Πειραματιζόμαστε με υλικά ζαχαροπλαστικής και παρασκευάζουμε τα δικά μας μυρωδάτα μπισκότα.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 17:30 – 18:15
[ «Κρούω και ακούω»
Πώς ψιθυρίζει η μουσική; Πώς φωνάζει; Με ποιον τρόπο μπορεί να τραγουδήσει; Τα κρουστά μουσικά όργανα μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά της έντασης των μουσικών ήχων, μέσα από τον πειραματισμό με διάφορα υλικά. Κατασκευάζουμε το δικό μας κρουστό & πλημμυρίζουμε το μουσείο με εντάσεις και ρυθμούς.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 17:30 – 18:15
[ «Ένα μήλο την ημέρα…»
Πράσινα και κόκκινα μήλα, σκληρά και μαλακά, μικρά και μεγάλα γίνονται αντικείμενα έρευνας και αφορμή ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας δέντρο με μήλα.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 17:30 – 18:15
[ «Μύρισε ψωμί στο μουσείο!»
Υλικά, εργαλεία κουζίνας & μια συνταγή συναντιούνται στο μουσείο μας. Ελάτε να παρατηρήσουμε, να ανακαλύψουμε με όλες μας τις αισθήσεις & φτιάχνοντας το δικό μας ψωμί να εξοικειωθούμε με μαθηματικές έννοιες.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 & ώρες 17:30 – 18:15
[ «Κι αν όχι με το αυτοκίνητο, με τι;»
Με αεροπλάνα και βαπόρια και… χίλιους τρόπους θα εμπνευστώ για μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο! Θα φτιάξω το δικό μου όχημα –πραγματικό ή φανταστικό- και θα «μετακινηθώ» μέσα και έξω από την πόλη μου.

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των
5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα
και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.