Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με Όπερα

0

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με Όπερα | Αλίκη Καζούρη, Μαρισία Παπαλεξίου

Την Κυριακή 27/11/17 στις 13:00, το καλλιτχνικό δίκτυο NorForSale διοργανώνει τρίωρο σεμινάριο σύγχρονου χορού με όπερα με εισηγήτρια την Αλίκη Καζούρη (χορογράφος, χορεύτρια) υπό την ζωντανή συμμετοχή της Μαρισίας Παπαλεξίου, (μεσόφωνος), στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 38 (3ος όροφορς) – Κεραμεικός.

Δύο λόγια από την Αλίκη Καζούρη (χορογράφο, χορεύτρια)
Περιγραφή : Στην πορεία μου, προσπαθώντας να εξελίσσω το μάθημά μου και μέσα από αυτό τον εαυτό μου, έχω ως βασικό στόχο να μεταδίδω πληροφορίες για κτίσιμο γερής τεχνικής, σε απόλυτο και καθημερινό συνδυασμό με την ερμηνεία και τη συνεχή λειτουργία του μυαλού προς πολλές κατευθύνσεις συγχρόνως. Ξέρω πως ο χορευτής περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μέσα στην αίθουσα και έχει ανάγκη να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει χορέψει και όχι μόνο ότι έχει μελετήσει. Αγαπώ πολύ την ανάμειξη των τεχνικών, τη δημιουργική σχέση με τη μουσική και τη σύνθεση συνδυασμών που επιτρέπουν στο χορευτή να προβάλει τη σκέψη του μέσα στην κίνηση.

Όπερα & Σύγχρονος Χορός : Σε αυτό το σεμινάριο, θέλοντας να ολοκληρώσουμε αυθημερόν ένα νέο στόχο, πειραματιζόμαστε μαζί με τη Μαρισία να συζεύξουμε την μουσική της όπερας με το σύγχρονο χορό, με έντονο το στοιχείο της στιγμιαίας σύνθεσης και του αιφνιδιασμού, της αυτόματης εναλλαγής σε κινητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο ύφους και ερμηνείας, χάρη στη ζωντανή παρουσία της μέσα στο σεμινάριο.

Πού απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές παραστατικών τεχνών και σε όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε άλλο είδος σχετικής σωματικής άσκησης (χορός, πολεμικές τέχνες κλπ)

Αλίκη Καζούρη (χορογράφος, χορεύτρια)
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και χορό στο Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου του Λεωνίδα Ντε Πιάν και για τρία χρόνια στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Ως χορεύτρια έχω συνεργαστεί με τις ομάδες: «Κέντρο Κλασσικού Μπαλέτου» Ντε Πιαν-Κάμμερ, «Ομάδα Σύγχρονου Χορού» Χάρης Μανταφούνης, ‘’Μήλα’’ Νανά Βάχλα «Ροές» Σοφία Σπυράτου, «Λάθος Κίνηση» Κωνσταντίνος Μίχος, «Sine qua non», «Ελληνικό Χορόδραμα» Ραλλού Μάνου, Ομάδα χορού Νατάσσας Αβρά.
Το 1993 ίδρυσα την ομάδα «ΧΟΡΕΥΤΕΣ» με την Μαρία Ανθυμίδου και το Μιχάλη Ναλμπάντη, για την οποία χορεύω, χορογραφώ και διδάσκω στα σεμινάρια.Ως χορογράφος έχω δουλέψει με τις Ροές, το Ελληνικό Χορόδραμα και τους ΧΟΡΕΥΤΕΣ και στο θέατρο σε παραγωγές των: Διάλογος, Θεατρική ‘Έξοδος Αιγαίου, Θίασος Γιάννη Μπέζου, Κ.Θ.Β.Ε, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου, Πάτρας, Αγρινίου, Σερρών κ.ά.Ως καθηγήτρια έχω συνεργαστεί με τη Σχολή Ντε Πιαν, την Compagnie des Synadelphes (Γαλλία), διάφορες ερασιτεχνικές σχολές, τη Χοροκίνηση, το studio Dance.c.ce., το Fixdance studio το Baile be barrio και δίνω σεμινάρια στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Τα τελευταία 22 χρόνια διδάσκω σύγχρονο χορό, θεωρητικά και χορογραφία στην Επαγγελματική Σχολή «Ραλλού Μάνου», στην οποία είμαι διευθύντρια σπουδών

Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος)
Σπούδασα νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (τάξη φωνητικής Κικής Μορφονιού και μελοδραματικής Κώστα Πασχάλη), απ’ όπου αποφοίτησα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Διετέλεσα μέλος της Χορωδίας της ΕΛΣ (2000-2003).
Ως σολίστ συμμετείχα στις παραγωγές Γυναίκα δίχως σκιά (ΜΜΑ), Μαντάμα Μπαττερφλάι (ΕΛΣ, ΜΜΘ), Τραβιάτα (Όπερα Θεσσαλονίκης) και Κάρμεν κρατώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Φεστιβάλ Νίκαιας, ΜΜΘ) κ.ά. Μελετάω με την Τζέιν Χένσελ στο Ντύσσελντορφ και το Παρίσι, όπου εμφανίστηκα στις παραγωγές: Το παιδί και τα μάγια, Ο μαγικός αυλός και ως σολίστ στις συναυλίες Ρέκβιεμ, Η Λειτουργία της στέψης (Μότσαρτ), Μεσσίας (Χαίντελ), Μαγκνίφικατ (Βιβάλντι) κ.ά. Σε ανεξάρτητες παραγωγές πρωταγωνίστησα ως Διδώ («Διδώ και Αινείας» Χ.Πέρσελ) και Ελένη («Η ωραία Ελένη» Ζ.Όφενμπαχ) σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ. Έχω συμπράξει σε συναυλίες με τις ΚΟΑ, Καμεράτα, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Την άνοιξη του 2010 ερμήνευσα σε παγκόσμια πρώτη τον ομώνυμο ρόλο στην όπερα Τίγκρα του Σπύρου Σαμάραστο ΜΜΑ, η οποία ηχογραφήθηκε στη συνέχεια στη Σόφια. Στην ΕΛΣ έχω εμφανιστεί ως Μανταλένα (Ριγολέττος), Σουτζούκι (Μαντάμα Μπαττερφλάι), Κάρμεν, Μερσέντες (Κάρμεν), Μυρτώ (Μαραθών-Σαλαμίς), Λόλα (Καβαλλερία ρουστικάνα), Ορλόφσκυ (Η Νυχτερίδα). ´Εχω συνεργαστεί στην παραγωγή Ηλέκτρα με το θέατρο του Κότμπους στην Γερμανία για την σαιζόν 2015/2016 και 2016/2017, καθώς και στην εναρκτήρια παραγωγή της ΕΛΣ για τη σαιζόν 2017/2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, Ηλέκτρα του Ρίχαρντ Στράους.

Περισσότερα
Πόσο : 15,00 € | Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση. Αποστείλετε mail στο [email protected]

Πού : Κωνσταντινουπόλεως 38 (3ος όροφος), στούντιο Cumana (μετρό Κεραμεικός)

Πότε : Κυριακή 26/11/17 – Τι ώρα : 13:00-16:00 (τρίωρο, αυτοτελές σεμινάριο )

Τηλ. Επικοινωνίας : 6944 862 521

NorForSale | Ποιοί Είμαστε : Είμαστε επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί που αυτοοργανωθήκαμε με σκοπό να αντισταθούμε στα αδιέξοδα και στο εγκλωβισμό της παθητικής αποδοχής των θεμάτων που έχει φέρει η σύγχρονη εποχή. Δημιουργήσαμε ένα λειτουργικό μοντέλο οργάνωσης, ικανό να παράγει και να υπόσχεται…
Αποτελούμε μία νέα καινοτόμο καλλιτεχνική κίνηση συσπείρωσης όλων των δημιουργικών δυνάμεων από τον χώρο των παραστατικών τεχνών. Επαγγελματίες καλλιτέχνες συσπειρώνονται «εν τη δράση» προωθώντας τη τέχνη ως καταλυτικό μέσο για την ανθρώπινη συνένωση περισσότερα > .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.