Περσόνα (1965) /Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου

0

Περσόνα (1965) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.30 με ελεύθερη είσοδο

Το Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στις 18.30 προβάλλει με ελεύθερη είσοδο, ανάλυση και συζήτηση την Περσόνα (1965) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο πλαίσιο ανοιχτού σεμιναρίου με ενσωματωμένη προβολή στη Βίλα Ζωγράφου (Ζωγράφου 15). Θα προηγηθεί εισήγηση του επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσου για τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και την προσφορά του στον κινηματογράφο.

Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου συνεχίζονται οι εγγραφές
Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 7481396, 210 7713802. Για λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στον επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσο (6944143564). Τα δίδακτρα είναι 20€ τον μήνα. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.
Περσόνα (1965) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Φωτογραφία: Σβέν Νύκβιστ
Σενάριο: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Σκηνοθέτης: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Ηθοποιοί: Λίβ Ούλμαν, Μπίμπι Άντερσον, Γκούναρ Μπγιέρνστραντ
Βραβεία: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας από την ένωση κριτικών κινηματογράφου των Η.Π.Α.(1968), καλύτερης ταινίας και γυναικείας ερμηνείας από τη Σουηδική ακαδημία κινηματογράφου (1967), υποψηφιότητα για BAFTA καλύτερης γυναικείας ερμηνείας (1968)
Τοποθεσία: Σουηδία 1965
Διάρκεια: 84’
Η ηθοποιός Ελίζαμπεθ Βόγκλερ παντρεμένη και με ένα μικρό γιο καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της Ηλέκτρας. Στη συνέχεια καταφεύγει στη σιωπή και την απομόνωση από τον υπόλοιπο κόσμο. Η νοσοκόμα που την περιποιείται, η Άλμα, τη συνοδεύει στο παραθαλάσσιο σπίτι της γιατρού της, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ανάρρωσης της. Παρότι εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες μια περίεργη όσμωση θα δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο γυναίκες.
Εργαστήρι Κινηματογράφου Δήμου Ζωγράφου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού)
Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου οργανώνει Εργαστήριο Κινηματογράφου Θεωρίας , Ιστορίας και Πρακτικής Κινηματογράφου. Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.30-21.30 στη Βίλα Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 15, Ν. Ζωγράφου).
Θα πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες: Κάθε Δευτέρα Θεωρία και Ιστορία Κινηματογράφου Κάθε Τετάρτη Πρακτική Κινηματογράφου (Βασικές αρχές Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Κινηματογραφικής Υποκριτικής και Μοντάζ). Κάθε Παρασκευή Προβολή Ταινίας με εισήγηση, ανάλυση και συζήτηση ενταγμένη σε μια θεματική ενότητα θεωρητική ή πρακτική ή και τα δύο. Την προβολή και το σεμινάριο της Παρασκευής θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα οι δημότες του Ζωγράφου (και όχι μόνο) με δήλωση συμμετοχής προτεραιότητας και οι μαθητές των σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων). Στο Εργαστήρι Κινηματογράφου θα δημιουργηθούν μία ολιγόλεπτη ταινία μυθοπλασίας και μία ολιγόλεπτη ταινία ντοκιμαντέρ.

Επιμορφωτής: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ, Κριτικός Κινηματογράφου)
Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλέφωνα 210 7481396, 210 7713802. Για λεπτομέρειες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στον επιμορφωτή του εργαστηρίου Γιάννη Καραμπίτσο (6944143564). Τα δίδακτρα είναι 20€ τον μήνα. Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν και μη δημότες Ζωγράφου.
Θα υπάρξει η δυνατότητα αν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει πρόβλημα να παρακολουθήσει και τις δύο βασικές ημέρες να μπορεί να παρακολουθήσει μόνο την μία. Το Εργαστήρι Κινηματογράφου του Δήμου Ζωγράφου για να ενισχύσει τη δυνατότητα συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων σε μια εποχή μεγάλης Κρίσης θα προχωρήσει στην εξής δομή των συναντήσεων. Κάθε Δευτέρα στις 18.30 θα πραγματοποιείται μάθημα μεικτό κυρίως Θεωρίας και Ιστορίας Κινηματογράφου (2 ώρες) και Πρακτικής Κινηματογράφου (1 ώρα). Κάθε Τετάρτη στις 18.30 θα πραγματοποιείται μάθημα μεικτό κυρίως Πρακτικής Κινηματογράφου (2 ώρες) και Θεωρίας-Ιστορίας Κινηματογράφου (1 ώρα). Και κάθε Παρασκευή στις 18.30 θα πραγματοποιείται ανοιχτό μάθημα με ενσωματωμένη προβολή (για τους δημότες, για τους μαθητές των σχολείων, για τους φοιτητές, για όλους τους κινηματογραφόφιλους) θεωρίας-ιστορίας και πρακτικής κινηματογράφου σχετικό με την ταινία που θα προβάλλεται στις 19.30 . Μάθημα που θα αφορά το κινηματογραφικό ρεύμα στο οποίο ανήκει η προβαλλόμενη ταινία και τον δημιουργό της ταινίας. Η δομή αυτή αποσκοπεί με τις συχνές επαναλήψεις να καλύπτει τα κενά των συμμετεχόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.