A.D.D.my view “Επιπροσθέτου Αφαίρεσις” Myrό Gallery

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) έχει την τιμή να παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των A.D.D.my view “Επιπροσθέτου Αφαίρεσις” στον χώρο της Project Room και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 στις 20.00.

Οι A.D.D.my view είναι ένα εικαστικό ζεύγος που αποτελείται από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη. Δημιούργησαν το “A.D.D.my view” ένα εργαστήριο στο οποίο ασχολούνται με ειδικές κατασκευές, με κύριο ενδιαφέρον μας την δημιουργία μοναδικών καλλιτεχνικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα και μη υλικά. Μαζί, δημιουργούν έργα με θέμα την παρατήρηση του ανθρώπου και τη θέση του, μέσα σε ένα περιβάλλον που συνεχώς φθείρεται. Η τεχνική mixed media που αξιοποιούν ως μέσο αποτύπωσης, δίνει καθημερινά μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης καθώς προκαλεί όλο και περισσότερο τη φαντασία να παραβιάσει κάθε όριο της. Με αυτό τον τρόπο διευρύνεται και εξελίσσεται η δημιουργική ματιά.

Σε καλλιτεχνική δήλωση (statement) τους αναφέρεται: “Έχουμε την αίσθηση ότι μεγαλύτερη πρόκληση στις μέρες μας, από την γαλήνη του νου και της ψυχής δεν υπάρχει. Αυτό είναι και το όραμά μας. Να δημιουργούμε μαζί, να παρατηρούμε, να εκφραζόμαστε από κοινού και μέσα από αυτή τη διαδικασία να θέτουμε βάσεις για μια ζωή ήρεμη, γεμάτη μα πάνω από όλα σταθερή σε ήθος και αξίες”.

Η έκθεση διαρκεί από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου μέχρι και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στεγάζεται στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.

Βιογραφικά
Ο Γιώργος Σουλεκίδης γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε δημοσιογραφία στην ΕΚΕΣ και στο North College Thessaloniki. Προερχόμενος από καλλιτεχνική οικογένεια κέρδισε πολλά βραβεία σε Ελλάδα και ΗΠΑ για ζωγράφους-καλλιτέχνες σε ηλικίες κάτω των 12 ετών. Έκτοτε –και πάντα ερασιτεχνικά- ασχολείται με την ζωγραφική και την κατασκευή μοναδικών έργων, με υλικό το ξύλο, καθώς και με την αναπαλαίωση και επανάχρηση παλαιών αντικειμένων.

Η Χριστίνα Μαυροπαίδη γεννήθηκε το 1980 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και Σχεδιάστρια μέσω συστημάτων Η/Υ και Τεχνικός Διακόσμησης σε Δημόσια ΙΕΚ της Επανομής και της Καλαμαριάς αντίστοιχα. Από το 2002 ασχολείται με τη μελέτη και επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων κατοικιών γραφείων και καταστημάτων. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και workshops τοπικά αλλά και διεθνή που αφορούν την Αρχιτεκτονική τον βιοκλιματικό σχεδιασμό καθώς και το Design. Υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης της ΔΕΘ (2012-2015) και υπεύθυνη σχεδιασμού της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης «Αστερόκοσμος» για έργο της οποίας («Χριστουγεννομηχανή» 2015) βραβεύτηκε το Μάρτιο του 2017 στα Αρχιτεκτονικά βραβεία Δομές 2017. Τον Απρίλιο του 2017 σχεδίασε ένα μνημείο για τους πεσόντες στο Βογατσικό Καστοριάς το οποίο κατασκευάζεται αυτό το διάστημα. Από το 2007 ασχολείται με τη φωτογραφία και έχει πάρει μέρος σε 4 ομαδικές εκθέσεις. Πέρα από την αρχιτεκτονική, η Χριστίνα Μαυροπαίδη είχε μεγάλο πάθος από μικρή για την τέχνη και τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργήσε με το σύζυγο της Γιώργο Σουλεκίδη το “A.D.D.my view”.

Σχετικά με την Myrό Gallery
Η Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Διευθυντής Gallery: Θάνος Λούδος. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάρης Καπράλος, Εικαστικός Επιμελητής, Διευθυντή του τομέα Τέχνης του Myro Antiques House. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού»

Αναστασία Ζαννή «Ραντεβού» Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Θέατρο Άλσος Η προπώληση άνοιξε: https://www.more.com/music/anastasia-zanni-rantebou/   Ραντεβού στο Θέατρο Άλσος με την Αναστασία Ζαννή. Ένα μουσικό

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN)

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΩΝΟΣ (THE FIRST OMEN) 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ FEELGOOD Όταν μια νεαρή Αμερικανίδα φτάνει στη Ρώμη για να αφιερώσει τη ζωή της

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ LIVE STREAMING ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Το livestreaming στις παραστατικές τέχνες Streater project Στο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ-ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Τέσσερεις Ευρωπαϊκοί καλλιτεχνικοί οργανισμοί στους δαιδαλώδεις και πάντα ενδιαφέροντες δρόμους της τεχνολογίας Συνεργάζονται, ερευνούν και