«ΝΤΑ» στην ΕΜΣ επίσημη πρεμιέρα

Βαθιά συγκίνηση στην πρεμιέρα της παράστασης

 «ΝΤΑ» στην ΕΜΣ

 

Το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία ζωντάνεψε στη σκηνή του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στην πρεμιέρα της παράστασης «Ντα» του Χιου Λέοναρντ που δόθηκε με μεγάλη επιτυχία, σε μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία & σκηνοθεσία  Δημοσθένη Παπαδόπουλου,  το Σάββατο 27/ 1/2018.

 

Η πατρική φιγούρα, η σχέση των παιδιών με τους γονείς, τα λάθη του παρελθόντος, το τίμημα της ενηλικίωσης, η σκληρότητα που πολλές φορές κρύβει μέσα της αγάπη, η απόσταση του χρόνου.  Αυτά είναι τα βασικά θέματα του «Ντα» του Χιου Λέοναρντ, ενός έργου γεμάτου χιούμορ αλλά και τρυφερότητα που συγκίνησε φέρνοντας δάκρυα στα μάτια των θεατών οι οποίοι κατέκλυσαν στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Συγκλονιστικός στο ρόλο του Ντα (υποκοριστικό του Daddy) ο Κώστας Σαντάς, αλλά και όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης.

Το έργο που έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη, ανεβαίνει στο ΚΘΒΕ για πρώτη φορά.

 

 

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους

κάθε Σάββατο και Κυριακή.

 

Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται

με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

 

ΛΕΖΑΝΤΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

PHOTO_DA_PREMIERA 1 έως 4: Χαιρετισμός και υπόκλιση στο τέλος της παράστασης «ΝΤΑ» από τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές.

 

PHOTO_DA_PREMIERA5: Αναστάσης Ροϊλός (ηθοποιός, Τσάρλι μικρός), η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ) και η Θάλεια Ματίκα (ηθοποιός).

 

PHOTO_DA_PREMIERA6: Η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ) με το σκηνοθέτη, τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης «ΝΤΑ».

 

PHOTO_DA_PREMIERA7: Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης) και ο Κώστας Σαντάς (ηθοποιός, Ντα).

 

PHOTO_DA_PREMIERA8: Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης) και ο Δημήτρης Σιακάρας (ηθοποιός, Τσάρλι).

 

PHOTO_DA_PREMIERA9: Ο Δημήτρης Σιακάρας (ηθοποιός, Τσάρλι), ο Κώστας Σαντάς (ηθοποιός, Ντα) και ο Αναστάσης Ροϊλός (ηθοποιός, Τσάρλι μικρός).

 

PHOTO_DA_PREMIERA10: Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης), η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ), ο Νικηφόρος Παπανδρέου (Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου, ΑΠΘ) και ο Κώστας Σαντάς (ηθοποιός, Ντα).

 

PHOTO_DA_PREMIERA11: Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης) και η Θάλεια Ματίκα (ηθοποιός).

 

Φωτογράφιση: Λευτέρης Τσινάρης

 

«ΝΤΑ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας, Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη, Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου, Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσάνθη Τσολάκη, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

 

Στο ρόλο του ΝΤΑ ο Κώστας Σαντάς.

 

Παίζουν: Νίκος Καπέλιος (Όλιβερ μεγάλος), Δημήτρης Κοτζιάς (Ντραμ), Λίλιαν Παλάντζα (Μάνα), Αναστάσης Ροϊλός (Τσάρλι νέος), Χριστίνα – Άρτεμις Παπατριανταφύλλου (Μαίρη), Δημήτρης Σιακάρας (Τσάρλι μεγάλος), Ορέστης Χαλκιάς (Όλιβερ μικρός), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Κα Πρυν)

Συμμετέχει, επίσης, η Ναντέζντα Λεωνίδου (Καθαρίστρια).

 

«ΝΤΑ» του Χιου Λέοναρντ

Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Έναρξη:  27 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (EMΣ)

Διάρκεια: 90’

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη: 18.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +

  Σοφοκλή Αντιγόνη 441 +   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024   Από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή  από την