The Post: Απαγορευμένα Μυστικά

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά
Ο κορυφαίος κινηματογραφιστής, Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθετεί τους βραβευμένους με Όσκαρ χαρισματικούς αστέρες Μέριλ Στριπ και Τομ Χανκς σε ένα αριστουργηματικό, δημοσιογραφικό δράμα που εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971 στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

11 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Δείτε το trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B74yecsgT-g

Απαιτείται τόλμη και ψυχικό σθένος για να έλθουν στο φως της δημοσιότητας απόρρητες πληροφορίες, από τις οποίες διακυβεύεται η ασφάλεια του Συντάγματος και η ελευθερία του κράτους. Οι επιπτώσεις είναι πολλές… Αξίζει άραγε το ρίσκο;

Λίγα λόγια για το έργο…
Σε όλη τη διάρκεια της Αμερικάνικης ιστορίας, υπήρξαν σημαδιακές στιγμές, στις οποίες απλοί πολίτες έπρεπε να αποφασίσουν αν άξιζε να ρισκάρουν τα πάντα – τρόπο ζωής, φήμη, κοινωνικό στάτους, ελευθερία – προκειμένου να κάνουν αυτό που πίστευαν ότι είναι το σωστό και το απαραίτητο για να προστατέψουν το Σύνταγμα και την ελευθερία του κράτους. Με το “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”, o (πολλάκις βραβευμένος με Όσκαρ) Στίβεν Σπίλμπεργκ ανασύρει μια τέτοια στιγμή. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθηλωτικό δράμα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν όταν η Ουάσινγκτον Ποστ και οι Νιου Γιορκ Τάιμς συμμάχησαν λόγω της επερχόμενης αποκάλυψης στους Τάιμς για μια μυστική κυβερνητική συνωμοσία που θα γινόταν αργότερα γνωστή στον κόσμο ως «Φάκελοι του Πενταγώνου».
Αν και η είδηση αποκομίσθηκε αρχικά από τους Νιου Γιορκ Τάιμς, η Ουάσινγκτον Ποστ αναλαμβάνει μια ιστορία που έχει προκαλέσει ήδη αρκετές νομικές απειλές. Σε όλη την υπόθεση που εξετάζεται, διακυβεύεται η τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικάνων στρατιωτών, που μάχονται σε έναν πόλεμο, στον οποίο το ίδιο τους το κράτος δεν πιστεύει ότι μπορούν να νικήσουν. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες κρίσης, η πρωτοπόρος αλλά άπειρη εκδότρια της Ουάσινγκτον Ποστ, Κέι Γκράχαμ, θα ζυγίσει την κληρονομιά της ενάντια στην καθαρή της συνείδηση, καθώς αποκτά σταδιακά την αυτοπεποίθηση να ηγηθεί σε αυτόν τον αγώνα αλήθειας και δημοκρατίας. Ο αρχισυντάκτης της Μπεν Μπράντλι πρέπει να πιέσει την ομάδα του για να υπερβούν τους εαυτούς τους, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να κατηγορηθούν για προδοσία, ενώ απλά θα εκτελούσαν το επαγγελματικό τους καθήκον. Με αυτά τα δεδομένα, οι αουτσάιντερ της Ουάσινγκτον Ποστ, γίνονται μια γροθιά σε μια μάχη πολύ μεγαλύτερη από τους ίδιους – μια μάχη για τους συναδέλφους τους και το Σύνταγμα των Η.Π.Α. – που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ενός ελεύθερου Τύπου, στον οποίο πρέπει να λογοδοτούν οι ηγέτες της δημοκρατίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τη Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στο “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”, ένα θυελλώδες δράμα που αφορά στην ιδιόμορφη συνεργασία μεταξύ της Κέι Γκράχαμ (Στριπ), την πρώτη γυναίκα εκδότρια της Ουάσινγκτον Ποστ, και τον αρχισυντάκτη της, Μπεν Μπράντλι (Χανκς), καθώς πασχίζουν να φτάσουν τους Νιου Γιορκ Τάιμς και να αποκαλύψουν πολλά κυβερνητικά μυστικά και συνωμοσίες που κάλυπταν τρεις δεκαετίες και τέσσερις Αμερικανούς προέδρους. Οι δυο τους πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ρισκάρουν την καριέρα τους –όπως και την ελευθερία τους- προκειμένου να φέρουν στο φως την αλήθεια που είχε θαφτεί για πολύ καιρό.
Το “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά” είναι η πρώτη ταινία στην οποία συνεργάζονται μαζί οι τρεις κινηματογραφικοί τιτάνες: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ. Εκτός από σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σπίλμπεργκ συμμετέχει και στην παραγωγή, μαζί με τις Έιμι Πασκάλ και Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ. Το σενάριο γράφτηκε από τη Λιζ Χάνα και τον Τζος Σίνγκερ, και το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει τους: Άλισον Μπρι, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Όντενκιρκ, Σάρα Πολσον, Τζέσι Πλέμονς, Μάθιου Ράις, Μάικλ Στάλμπαργκ, Μπράντλει Γουίτφορντ και Ζακ Γουντς.
Μείνετε συντονισμένοι με την πολυαναμενόμενη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, “The Post: Απαγορευμένα Μυστικά”, ακολουθώντας την επίσημη σελίδα της στο Facebook: https://www.facebook.com/thepostmoviegreece/

Στοιχεία για την ταινία:
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ηθοποιοί: Μέριλ Στριπ, Τομ Χανκς, Μπομπ Όντενκιρκ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο Λιζ Χάνα
Τζος Σίνγκερ
Παραγωγή Έιμι Πασκάλ
Κρίστι Μακόσκο Γκρίγκερ
Ηθοποιοί Μέριλ Στριπ
Τομ Χανκς
Μπομπ Όντενκιρκ
Άλισον Μπρι
Σάρα Πόλσον
Τρέισι Λετς
Μπράντλει Ουίτφορντ
Μπρους Γκρίνγουντ

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο