Το «Αγαθό» Κριτική θεάτρου

Κριτική θεάτρου

Από τη θεατρολόγο Υβόννη Αυγερινού

Το «Αγαθό» της Ναταλίας Κατσού σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο χρόνος και ο τόπος είναι δύο έννοιες πολύ σημαντικές στη ζωή ενός ζευγαριού. Άνδρας και γυναίκα συμπορεύονται σε ένα κοινό «τόπο» και «δρόμο». Το θεατρικό έργο «Αγαθό» της Ναταλίας Κατσού πραγματεύεται με ποιητική υπεροχή τις εντάσεις, τις συγκρούσεις, τα συναισθήματα χαράς και έρωτα, που εναλλάσσονται διαρκώς για να δημιουργήσουν το μικροσύμπαν του αιώνιου ζεύγους.
Κάθε σκηνή στο έργο της συγγραφέως διαχειρίζεται επιδέξια κάθε θεματική, προκειμένου να ενορχηστρώσει ένα ενιαίο σύνολο καταστάσεων. Ο θεατής ταυτίζεται με τα επεισόδια του ζεύγους που του δημιουργεί περαιτέρω σκέψεις και ετερόκλητα συναισθήματα. Η σκηνοθεσία άλλωστε της Λίλλυς Μελεμέ αναδεικνύει το δημιουργικό υλικό.
Το εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί η Βασιλική Σύρμα, το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι, καθώς και τα πολυάριθμα παπούτσια πάνω στο μεγάλο σεντόνι-διάδρομο, σχολιάζουν και στηρίζουν τη δραματουργία.
Οι ηθοποιοί Ειρήνη Βαλατσού και Πάρης Λεόντιος βρίσκουν κοινό υποκριτικό κώδικα και καταθέτουν αξιοσημείωτες ερμηνείες. Τους καλούς φωτισμούς υπογράφει η Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη.
Στο σύνολό της, μια πολύ αξιόλογη παράσταση που αξίζει την προσοχή μας.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Πάνος Μουζουράκης “Κάποτε” νέο τραγούδι

Πάνος Μουζουράκης “Κάποτε” Powered by LENOVO #LenovoGreece www.lenovonews.gr Μουσική & Στίχοι: Άννα Φραγκούλη Ενορχήστρωση – Παραγωγή: Ορέστης Πλακίδης Ο Σαββόπουλος μου είχε πει κάποια στιγμή ότι

Χάρις Αλεξίου – Yasmin Levy This Shadow

Χάρις Αλεξίου – Yasmin Levy This Shadow   Η Χάρις Αλεξίου και η Yasmin Levy συναντιούνται για πρώτη φορά δισκογραφικά. Η Σεφαραδίτικης καταγωγής, Εβραιοϊσπανή Yasmin