Το «Αγαθό» Κριτική θεάτρου

Κριτική θεάτρου

Από τη θεατρολόγο Υβόννη Αυγερινού

Το «Αγαθό» της Ναταλίας Κατσού σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο χρόνος και ο τόπος είναι δύο έννοιες πολύ σημαντικές στη ζωή ενός ζευγαριού. Άνδρας και γυναίκα συμπορεύονται σε ένα κοινό «τόπο» και «δρόμο». Το θεατρικό έργο «Αγαθό» της Ναταλίας Κατσού πραγματεύεται με ποιητική υπεροχή τις εντάσεις, τις συγκρούσεις, τα συναισθήματα χαράς και έρωτα, που εναλλάσσονται διαρκώς για να δημιουργήσουν το μικροσύμπαν του αιώνιου ζεύγους.
Κάθε σκηνή στο έργο της συγγραφέως διαχειρίζεται επιδέξια κάθε θεματική, προκειμένου να ενορχηστρώσει ένα ενιαίο σύνολο καταστάσεων. Ο θεατής ταυτίζεται με τα επεισόδια του ζεύγους που του δημιουργεί περαιτέρω σκέψεις και ετερόκλητα συναισθήματα. Η σκηνοθεσία άλλωστε της Λίλλυς Μελεμέ αναδεικνύει το δημιουργικό υλικό.
Το εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί η Βασιλική Σύρμα, το νυφικό και το γαμπριάτικο κοστούμι, καθώς και τα πολυάριθμα παπούτσια πάνω στο μεγάλο σεντόνι-διάδρομο, σχολιάζουν και στηρίζουν τη δραματουργία.
Οι ηθοποιοί Ειρήνη Βαλατσού και Πάρης Λεόντιος βρίσκουν κοινό υποκριτικό κώδικα και καταθέτουν αξιοσημείωτες ερμηνείες. Τους καλούς φωτισμούς υπογράφει η Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη.
Στο σύνολό της, μια πολύ αξιόλογη παράσταση που αξίζει την προσοχή μας.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

HANINE EL ALAM – ALL AGAIN

HANINE EL ALAM – ALL AGAIN On March 1, 2021, the world-famous performer violinist Hanine released the single “All again” by POLYMUSIC, which has mixed

ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΤΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ

ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΤΣΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ Καλεσμένοι : Μαρία Γεωργιάδου Μαρία Διακοπαναγιώτου Παύλος Κοντογιαννίδης Κωνσταντίνος Κουτσαβάκης Δημήτρης Σταρόβας ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΗΤΣΟΙ, ξανά το Σάββατο 6/3!