ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ Σύγχρονο Θέατρο

ΣΟΥΠΕΡΚΡΑΧ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Του Darryl  Cunningham

Οι παραστάσεις συνεχίζονται  στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Οκτώ ηθοποιοί ζωντανεύουν στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου το πολυδιαβασμένο graphic novel του Darryl Cunningham ΣΟΥΠΕΡΚΡΑΧ –ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΚΟΝΟΜΙΑ, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Καστρινού και Γιάννη Μιχαλόπουλου.

Δέκα σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και ενώ όλοι βιώνουμε ακόμη την  επίδρασή της, η Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος κάνει μια παράσταση για όσα συμβαίνουν στην Οικονομία και στην καθημερινότητά μας, με χιούμορ, φαντασία και διεισδυτική ματιά . Και όλα αυτά με κύριο όχημα το σωματικό δημιουργικό θέατρο.

Στο πρώτο μέρος του έργου, βλέπουμε την ζωή της Αυν Ραντ -από την Ρωσία στην Νέα Υόρκη- της οποίας η θεωρία και συγγραφική δράση διαμόρφωσαν έναν κύκλο οπαδών που με την σειρά τους έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο στην οικονομική κρίση.

Στο δεύτερο μέρος του έργου, οι ηθοποιοί της παράστασης δίνουν με παραστατικό τρόπο και μέσω του σωματικού θεάτρου, παίζοντας με το φως και την σκιά, απλά μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας. Δυσνόητοι όροι και διεθνή οικονομικά κόλπα γίνονται εύκολα κατανοητά  μέσα από την σκηνική δράση.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Στο τώρα. Στο τρίτο μέρος του έργου, μέσω ενός ιδιόμορφου show αυτοσυνειδητοποίησης, οι θεατές θα προβληματιστούν. Ποιος έχει δίκιο ή άδικο δεν έχει σημασία. Τελικά, μπορούμε να μετατρέψουμε την φιλοσοφία μας σε στάση ζωής; Ποια είναι η ψυχολογική βάση των πολιτικών μας επιλογών; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αλλάξουμε κατεύθυνση ακόμα κι αν      αναγνωρίζουμε πως τα μέτρα που εφαρμόζονται δεν λειτουργούν αποτελεσματικά;

Στην παράσταση  ακούγονται ζωντανά, τραγούδια από τα «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη και μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Πρόκειται για έναν  δίσκο – σταθμό της δεκαετίας του ’70, αποτελούμενο από τραγούδια που μιλούν για τον πυρήνα της πολιτικής και της οικονομίας, ξεφεύγοντας από το κλασικό μοντέλο του πολιτικού και στρατευμένου τραγουδιού.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διασκευή – Προσαρμογή: Μαργαρίτα Καστρινού – Γιάννης Μιχαλόπουλος

Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Καστρινού – Γιάννης Μιχαλόπουλος

Μετάφραση : Αβραάμ Κάουα

Σκηνικά-κοστούμια: Ξανθή Κόντου

Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Μουσική διδασκαλία: Μιχάλης Ψύρρας

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γιαννακοπούλου

Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Κατσάνη

Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Παίζουν: Νικήτας Αναστόπουλος, Ευαγγελία Αστρίδου, Νίκη Καράλη, Μαργαρίτα Καστρινού, Ίρις Κατσούλα, Γιάννης Μιχαλόπουλος,  Γιώργος Τζαβάρας, Άρης Ηλίας Τοπάλογλου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 19.00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 15 ευρώ

Φοιτητικό: 10 ευρώ

Ατέλεια / Ανέργων: 5 ευρώ

Ευμολπιδών 45, Αθήνα 118 54 210 346 4380

  • Το graphic novel του Darryl Cunningham «Σούπερκραχ – Το μεγάλο κόλπο με τη διεθνή οικονομία» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ σε μετάφραση Αβραάμ Κάουα.

 

  • Η Εταιρεία θεάτρου Οίστρος θα ήθελε να ευχαριστήσει την οικογένεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη για την ευγενική παραχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης της μουσικής από τον δίσκο «Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας».

 

 

 

 

Εταιρεία Θεάτρου Οίστρος – Ταυτότητα

http://www.oistros.net/

Η Εταιρεία Θεάτρου «Οίστρος» συστάθηκε το 2010 με αφορμή την παράσταση του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων», η οποία παρουσιάστηκε στο Studio Μαυρομιχάλη τη θεατρική σαιζόν 2010-11 και σε περιοδεία το ίδιο καλοκαίρι.

Τη θεατρική σαιζόν 2011-12 παρουσίασε «Το Πηγάδι των Αγίων» του John Millington Synge στο Θέατρο Μεταξουργείο.

Τη  θεατρική σαιζόν 2013 -2014 παρουσίασε την «Ερυθρά Νήσο» του Μ. Bulgakov στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και στη συνέχεια στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού και στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας  στα πλαίσια του προγράμματος «Θέατρο για Εφήβους » του Δήμου Καλλιθέας.

Τη θεατρική σαιζόν 2015-2016 παρουσίασε την παράσταση «Ζακ ή η υπακοή» του Ε. Ionesco – την πρώτη 3D θεατρική παράσταση στην Ελλάδα – στην κινηματογραφική αίθουσα του ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Βασικοί συντελεστές της είναι ο Γιάννης Μιχαλόπουλος και η Μαργαρίτα Καστρινού. Έχοντας κοινούς κώδικες και αναφορές και έχοντας συνεργαστεί από το 2007 σε διάφορες παραγωγές, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη ομάδα με σκοπό τη συσπείρωση νέων καλλιτεχνών και τον πειραματισμό πάνω σε διαφορετικά είδη θεάτρου.Η ομάδα δεν έχει επιχορηγηθεί ποτέ από κάποιον δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΩΙΝΟ- Weirdwave

                                       ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΩΙΝΟ Από 8 Ιουνίου στα σινεμά Μια αξέχαστη ταινία για την απώλεια, τον έρωτα και την αγάπη με την εκπληκτική Λεά Σεϊντού.