Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση Near the BaseLand”

Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση

Near the BaseLand

της νεοσύστατης εικαστικής ομάδας

 “4 cancel”

INFO

Καλλιτέχνες:  Τάκης Ζερδεβάς, Ζωή Πυρίνη, Μάκης Φάρος, και Βασίλης

Χριστοδούλου.

Εγκαίνια:  Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 20:00

Διάρκεια:  21 Φεβρουαρίου 2018 – 14 Μαρτίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 – 19:00

 

Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 1855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – [email protected]

 

 

Η νεοσύστατη ομάδα “4cancel” παρουσιάζει στο Beton7 την πολυμεσική εγκατάσταση: “Near

the BaseLand”.

 

Το “Near the BaseLand” αποτελεί μια μεταφορά, ή καλύτερα μια αλληγορία. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με φυσικές παρουσίες/εμπόδια, μηχανικές και εννοιακές συναρμογές, ροές και ατμόσφαιρες που οριοθετούν έναν κόσμο φαντασιακό. Ένα κόσμο σαν μια μεγέθυνση ενός δυστοπικού παιχνιδιού, ενός παραμορφωμένου παραμυθιού, ένα κόσμο επιβλητικό και ταυτόχρονα εύθραυστο, ένα κόσμο που θα πρέπει να εισχωρήσεις.

 

Να εισχωρήσεις σαν επισκέπτης, σαν εισβολέας, σαν αγγελιοφόρος ενός άλλου κόσμου, σαν ξένος. Ένας κόσμος, μία αλληγορία για την εξουσία και τα πρόσωπα/προσωπεία της, για την οικειοποίηση από μέρους της, της τέχνης του γητευτή, ή ακόμη μία αλληγορία για την διφορούμενη έννοια της κατοχής και της ιδιοποίησης ενός θησαυρού ή μιας μαγικής ιδιότητας.

 

Το “Near the BaseLand” επίσης αποτελεί ένα είδος hacking, μια ιδιοποίηση και διαχείριση

πρακτικών και συμβόλων άλλων εποχών και πολιτισμών -κυρίως του ιαπωνικού- και μάλιστα στην εμπορευματοποιημένη μορφή τους. Αυτή η παραχάραξη, του ήδη παραχαραγμένου σημείου και η έλξη για την ιδιοποίησή του, εκφράζει μια, ίσως κίβδηλη απελευθέρωση. Μια απελευθέρωση που λειτουργεί σε δύο φάσεις: πρώτα έλκεσαι από το ψεύτικο και μετά παραχαράσσεις αυτό που σε έλκει.

 

 

 

 

 

 

Με το “Near the BaseLand” ταυτισμένοι με την εποχή μας, σχολιάζουμε την αναγκαιότητα της προσφυγής μας στο “άλλο” το “αλλοτινό” για να μιλήσουμε για το εδώ και το τώρα.

 

 

 

Η ομάδα “4cancel” αποτελείται από τους: Τάκη Ζερδεβά, Ζωή Πυρίνη, Μάκη Φάρο, και Βασίλη Χριστοδούλου. Είναι η πρώτη από κοινού έκθεση.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα