“Ραντεβού στο cinema” της πόλης μας από το Δήμου Ζωγράφου

The Αct of Κilling Τζόσουα ΟπενχάιμερΤου θεού η χώρα Φράνσις ΛιΔολοφονικά αμαξίδια Ατίλα Τίλ-No budjet story – Ρένου Χαραλαμπίδη ΠαρασκευήΣάββατοΚυριακήΔευτέρα 9,10,11,12 Μαρτίου 2018 στις 20.00 στον κινηματογράφο Αλέκα με ελεύθερη είσοδο

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ζωγράφου, 1/3/2018

 

Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Γρ. Προέδρου κας Βασ. Στρακαντούνα, Δ/νση: Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου

Πληροφορίες: Ν, Αναστασόπουλος, Κ. Αντωνοπούλου

τηλ.: 210-7481396, email: [email protected]

 

Ραντεβού στο cinema” της πόλης μας

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου, ανανεώνει και φέτος το ραντεβού με την έβδομη τέχνη, από 9 Μαρτίου έως και 29 Απριλίου 2018, στον Πολυχώρο ΑΛΕΚΑ–Τέχνη Πόλης, παρουσιάζοντας  23 ταινίες και ντοκιμαντέρ  πρώτης  προβολής  αλλά και παλαιότερες.

Ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με ειδικά αφιερώματα σε εξαιρετικούς δημιουργούς –  ορισμένοι  εκ των οποίων  ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας-  και που με το έργο τους  σχολίασαν  και  φώτισαν σημαντικά ιστορικά-κοινωνικά γεγονότα.  Ταινίες και ντοκιμαντέρ που έχουν ως στόχο την ψυχαγωγία και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, έδωσαν νέες οπτικές και κατάφεραν μέσα από δραματικές και χιουμοριστικές καταστάσεις να καθηλώσουν τους θεατές.  Ειδικά για τους μαθητές  έχουμε οργανώσει ένα πρωινό πρόγραμμα προβολών με θέματα όπως το προσφυγικό, η ζωοφιλία και οι ανθρώπινες σχέσεις. Ορισμένες προβολές γίνονται σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η παρουσία  των ελλήνων δημιουργών κατά τη διάρκεια των προβολών και η άμεση επικοινωνία με το κοινό, δίνει μία άλλη διάσταση στην πρόταση μας,  για το πώς αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό μας και τις δράσεις που αναπτύσσουμε στην πόλη μας.

Την επιμέλεια των προβολών έχει αναλάβει ο Γιάννης Καραμπίτσος, σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου ο οποίος προλογίζει  τις ταινίες και συντονίζει τη συζήτηση με το κοινό και τους δημιουργούς μετά από κάθε προβολή.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και την προαιρετική συνεισφορά τροφίμων και φαρμάκων για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών

The act of killing (Η πράξη του φόνου) Τζόσουα Οπενχάιμερ

Ντοκιμαντέρ 2012 / Έγχρ. / Διάρκεια: 166΄

Παρασκευή 9/3/2018 ώρα 20:00

Αρχιβασανιστές και ακροδεξιοί δολοφόνοι περιγράφουν με κινηματογραφικούς όρους τις μαζικές σφαγές που ακολούθησαν την επιβολή του δικτατορικού καθεστώτος στη Ινδονησία το 1965. Σοκαριστικά ευρηματική καταγραφή μιας σκοτεινής ιστορικής περιόδου αλλά και της ανθρώπινης ανάγκης για εξωραϊσμό σε επίπεδο χολιγουντιανής θεαματοποίησης της αποτρόπαιης βίας.

Του θεού η χώρα (Gods own country) Φράνσις Λι (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)

Δραματική 2017 / Έγχρ. / Διάρκεια: 104΄

Σάββατo 10/3/2018 ώρα 20:00

Μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο του πατέρα του ο νεαρός Τζόνι φροντίζει την οικογενειακή φάρμα στο Γιόρκσαϊρ της Βορειοανατολικής Αγγλίας.

Ξεδίνει στην τοπική παμπ και αναζητά περιστασιακό σεξ, μέχρι που η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη ως εποχικού εργάτη δίνει καινούργιο νόημα στην καθημερινότητά του. Μια σκληρή μα συγκινητική ερωτική ιστορία και μια πολιτικά εύστοχη παραβολή πάνω στη μετα-Brexit Βρετανία.

Με τους: Τζέμα Τζόουνς, Ίαν Χαρτ, Τζος Ο’Κόνορ, Άλεκ Σεκαρεάνου.

Δολοφονικά αμαξίδια

Ατίλα Τίλ (ΟΥΓΓΑΡΙΑ), Δραματική 2016 / Έγχρ. / Διάρκεια: 105΄

Κυριακή 11/3/2018 ώρα 20:00

Δύο νεαροί με έντονα κινητικά προβλήματα γίνονται φίλοι με έναν ανάπηρο πρώην πυροσβέστη, ο οποίος έχει μόλις βγει από τη φυλακή και δουλεύει για έναν Σέρβο έμπορο ναρκωτικών. Με τους: Ζάμπολκς Θούροζι, Ζόλταν Φενίβεσι, Άνταμ Φέκετε.

Δευτέρα 12/3/2018 ώρα 20:00

No budjet story – Ρένου Χαραλαμπίδη

Κωμωδία 1997 / Α/Μ / Διάρκεια: 87΄

Ένας φέρελπις σκηνοθέτης βρίσκει υποψήφιο χρηματοδότη στο πρόσωπο ενός πρώην παραγωγού ταινιών πορνό. Η ταινία, όμως, δεν γίνεται ποτέ. Το NO BUDGET STORY είναι η μόνη κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στου Ζωγράφου.

Με τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Ρένο Χαραλαμπίδη, Δήμητρα Παπαδήμα, Γιώργο Βουλτάτζη, Βάνα Πεφάνη. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη.

NO BUDGET STORY-Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το NO BUDGET STORY είναι η μόνη κινηματογραφική ταινία που γυρίστηκε στου Ζωγράφου. Είναι γεγονός λοιπόν το ότι η ίδρυση του «ανεξάρτητου ελληνικού κινηματογράφου» που οριοθετήθηκε με αυτό το φιλμ, ξεκίνησε στου Ζωγράφου. Δεν είναι τυχαίο γιατί ο σκηνοθέτης της πολυβραβευμένης ταινίας γεννήθηκε και έζησε σε αυτήν την συνοικία.

Τα γυρίσματα έγιναν τον Αύγουστο του 1996. Στο τέρμα των λεωφορείων 235 στο νέο Ζωγράφου, στο περίπτερο απέναντι από το σινεμά Αλέκα, στο τέλος της Παπάγου, στην ταράτσα στην Αρχιλόχου 1 στο νέο Ζωγράφου, αλλά και στις ταράτσες και τους διαδρόμους στις πολυκατοικίες του ΙΚΑ στην Σμύρνης 1. Σε μικρούς ρόλους εμφανίζονται άνθρωποι της γειτονιάς.  Ζωγραφιώτες μιας άλλης εποχής.

Σχετικά με την προβολή στο ΣΙΝΕ ΑΛΕΚΑ ο σκηνοθέτης μας λέει:

«Η πρώτη φορά που είδα σινεμά στην ζωή μου ήταν στην ΑΛΕΚΑ. Στο χειμερινό. Είδα τον «ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ». Στα χρόνια της εφηβείας μου,στο καλοκαιρινό κάθε τέλος Σεπτέμβρη, έβλεπα για πολλά χρόνια τον “ΚΑΛΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ”. Μάλλον τους είχε ξεμείνει μιά παλιά κόπια. Είναι για εμένα μια συγκινητική στιγμή η πρώτη μου ταινία να προβληθεί στην πρώτη  μεγάλη οθόνη που είδα σινεμά σαν παιδί αλλά και γιατί υπάρχουν  σκηνές που σχεδόν γυρίστηκαν έξω από το σινεμά.”

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα

“Βιώματα ιστορίας…” Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ιδρυτή του Ελληνικού Μελοδράματος Διονύσιο Λαυράγκα Σάββατο 6 Απριλίου 2024 Ωδείο Αθηνών – Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος ~ Κύκλος «Συμφωνικές

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ – Περιοδεία

ΣΚΗΝEΣ ΑΠO EΝΑ ΓAΜΟ Ίνγκµαρ Μπέργκµαν Νίκος Ψαρράς – Μαρίνα Ασλάνογλου Σκηνοθεσία Έλενα Καρακούλη   Περιοδεία τον Απρίλιο 2024 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας Από

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ»

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ ΣΤΟ «ΚΥΤΤΑΡΟ» ΝΕΑ – ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 20-21/4 & 27-28/4 Η νέα παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά στο