Συζήτηση για την χρησιμότητα του Βελονισμού

Πιο χρήσιμη και ποιοτική η ιατρική, με τη βοήθεια του βελονισμού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, WHO (World Health Organization).

 Η αναγκαιότητα εξάπλωσης του βελονισμού στα ιατρικά συστήματα παγκοσμίως, έτσι ώστε η ιατρική να γίνει πιο ποιοτική και χρήσιμη για τον άνθρωπο, συζητήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 στις Βρυξέλλες. Στα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO (World Health Organization), στη Γενεύη  συναντήθηκαν ο Dr Zhang Qi, Διευθυντής του Τμήματος Παραδοσιακής και Εναλλακτικής Ιατρικής του Οργανισμού, με την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Εταιρείας Βελονισμού ICMART Δρ. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Dominik Inrih, Patrick Sautreil. Στη συνάντηση αυτή οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του ιατρικού βελονισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα σύγχρονα προβλήματα υγείας και πώς αυτά αντιμετωπίζονται από τα συστήματα υγείας συζητήθηκαν από την ματιά της ολιστικής ιατρικής. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της εφαρμογής του βελονισμού στα δημόσια συστήματα υγείας.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εξεδώσει οδηγίες για την δημιουργία μίας «φιλικής και ολοκληρωμένης» ιατρικής γενικότερα, που εστιάζει σε φυσικές μεθόδους θεραπείας με σεβασμό στον άνθρωπο, μείωση των παρενεργειών, βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της ευεξίας των πολιτών.

 

Η Dr Κωνσταντίνα Θεοδωράτου είναι Γενική Ιατρός ΜD, MSc Βελονισμού, Med. Psych, εξειδικευμένη στο Βελονισμό, Σύμβουλος Ολοκληρωμένης Υγείας & Health Coaching. Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρίας Ιατρών Βελονισμού (ICMART) & Πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (SAMAG).

 

www.velonismostheodoratou.gr

FB page: https://www.facebook.com/velonismos.athina/

Instagram: diatheo

https://twitter.com/velonistes1

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Φεστιβάλ DANCING TREES

Φεστιβάλ DANCING TREES Διοργάνωση θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ στη Ρεματιά Χαλανδρίου στα πλαίσια του προγράμματος CREATIVE EUROPE   Το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ διοργανώνει ένα μοναδικό

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ “MOLLY”

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! ΛΙΑ ΒΙΣΣΗ “MOLLY” Η Λία Βίσση μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο “Molly” από το μουσικό της project “Closing Act” performed by Biased Beast. To project περιλαμβάνει δώδεκα ιστορίες του

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ -ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ❝ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ❞ Στίχοι: Σταμάτης Κραουνάκης Μουσική: Κωνσταντίνος Βελλιάδης   Νέο τραγούδι & Music Video! Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Σταμάτης Κραουνάκης, το δίδυμο των τεράστιων, διαχρονικών επιτυχιών («Μόνο μια