Νάιρα Στεργίου: beauty+butterflies

Νάιρα Στεργίου: beauty+butterflies= gold YOLO ή αλλιώς αιωρούμενοι σε χρυσό φόντο

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) έχει την τιμή να παρουσιάζει  μια αδιαμεσολάβητη έκθεση της Αθηναίας εικαστικής δημιουργού Νάιρας Στεργίου, η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στις 19.00 και έχει κατάληξη το Σάββατο 21 Απριλίου 2018. Στην διάρκεια της έκθεσης η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει το πολυσχιδές και ενδιαφέρον έργο της με τρόπο που επιλέγει η ίδια στους χώρους της.

 

Σε statement της για την έκθεση η κα. Στεργίου επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Πιστέυω στην ομορφιά και όσο ουτοπικό και ας ακούγεται πιστέυω στην δύναμη της ομορφιάς. ευ+μορφή, δηλαδή στην δύναμη του να ευχαριστείς τις αισθήσεις. ίσως κάποιος με επικρίνει ότι τα βλέπω επιγανειακά τα πράγματα, αλλά θέλω, με ενδιαφέρει να δημιουργώ όμορφες εικόνες, γιατί το έργο είναι ένα σύνολο γλωσσών και αφηγήσεων και το στοίχημα κάθε φορά είναι να βρείς την αρμονία και την ισορροπία στις αφηγήσεις σου. Επιπλέον η ομορφιά συνδέεται με την έσω κατάσταση και πιστεύω ότι αυτό που εύχεται ένας δημιουργός (μουσικός, εικαστικός κλπ) είναι να προκαλέσει κάτι στον δέκτη, εγώ θέλω να προκαλέσω την επιθυμία ομορφιας, το Ωραίο. Στην έκθεση η βασική αναφορά είναι η πεταλούδα και ο χρυσός. Συμβολικά και τα δύο καθώς  το ένα παραπέμπει στην ψυχή και το άλλο στο βυζαντινό άχρονο χρόνο“.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή και επισκέψιμη από το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και την καλλιτέχνη να αναλαμβάνει ρόλο ξεναγού σε όλη την διάρκεια της, και συγκεκριμένα Τρίτη – Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 14.00.

 

Σύντομο Βιογραφικό

Η Νάιρα Στεργίου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας στην Κρήτη, ενώ έχει σπουδάσει Θεολογία στο Βέλγιο (Orthodox Onderwijs, Theologisch Instituut Saint-Serge, Gent, Βέλγιο), πρώτο πτυχίο Καλών Τεχνών από την Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Μονάχου στην Γερμανία, και είναι κάτοχος 2 Masters (Art and Design at Campus Sint Lucas, Αμβέρσα, Βέλγιο, και, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Αμβέρσα, Βέλγιο). Αναλυτικό βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας με την καλλιτέχνη: www.myro.gr.

 

Περισσότερα έργα της Νάιρας Στεργίου και άλλες σημαντικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της που βρίσκεται στην διεύθυνση www.nairastergiou.com

 

Σχετικά με τις αδιαμεσολάβητες εκθέσεις της  Myro Gallery

Η Myro Gallery δίνει την δυνατότητα σε διακεκριμένους καλλιτέχνες και συλλογικότητες καλλιτεχνών να εκθέσεουν τα έργα  τους με τον δικό τους τρόπο, αδιαμεσολάβητα, αλλά με την παροχή πολλών υποστηρικτικών δυνατοτήτων σε εβδομάδες ενδιάμεσες του Κύριου Καλλιτεχνικού προγράμματος της, καταργώντας κάθε όριο στην αδιαμεσολάβητη καλλιτεχνική έκφραση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Επιμελητή της Myro Gallery κ. Πάρη Καπράλο (6948813460, [email protected])

 

Σχετικά με την  Myrό Gallery

Η  Myrό Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του στον χώρο του Πολιτισμού και των εικαστικών τεχνών ( Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, κ.α.) τον Σεπτέμβριο του 2011. Διευθυντής Gallery: Θάνος Λούδος. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πάρης Καπράλος, Εικαστικός Επιμελητής, Διευθυντή του τομέα Τέχνης του Myro Antiques House. Πέντε διακριτοί χώροι συναποτελούν την Myrό Gallery, με κοινή κεντρική είσοδο στην διεύθυνση: Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης. Αυτόνομα ο καθένας φιλοξενεί εκθέσεις σε μηνιαία βάση, με κοινές ημερομηνίες εγκαινίων. Ο χώρος δίνει σε νέους ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς, ευνοεί συνεργατικά σχήματα μεταξύ καλλιτεχνών, παρουσιάζει πολλά projects και concept εκθέσεις, και παρουσιάζει συχνά εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής και σε συνεργασία με την Greek Marble Initiative. Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο