Ραντεβού Εκεί Ψηλά See You Up There

 

Ραντεβού Εκεί Ψηλά

See You Up There

22 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON

 

Τρέιλερ: https://youtu.be/l6KLhxrHHXA

 

O χαρισματικός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλμπέρ Ντιποντέλ παίρνει το βραβευμένο με Goncourt μυθιστόρημα του Πιέρ Λεμέτρ και φτιάχνει ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό έργο που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας 5 βραβεία César, μεταξύ των οποίων και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Νοέμβριος 1918. Λίγες μέρες πριν από την Εκεχειρία, ο Εντουάρ Περικού σώζει τη ζωή του Αλμπέρ Μαγιάρ. Οι δύο άνδρες δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από τον πόλεμο. Ο υπολοχαγός Πραντέλ, διατάζοντας μια άσκοπη επίθεση, καταστρέφει τις ζωές τους. Στα ερείπια του μακελειού του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασισμένοι να ζήσουν, οι δυο τους προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν. Έτσι, και καθώς ο Πραντέλ σχεδιάζει να κάνει μια περιουσία πάνω στα πτώματα των θυμάτων του πολέμου, ο Αλμπέρ και ο Εντουάρ ετοιμάζουν μια μνημειώδη απάτη με τις οικογένειες των πενθούντων…

Το «Ραντεβού Εκεί Ψηλά» είναι μια συγκλονιστική ταινία για το τραύμα του πολέμου, για τον θάνατο, τη διαφθορά και τη χειραγώγηση. Η ταινία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, μένοντας για τρεις μήνες στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο εμπορικές ταινίες και κάνοντας πάνω από 15 εκ. δολάρια στο γαλλικό box office. Έχει μαγέψει κοινό και κριτικούς, ενώ απέσπασε 5 βραβεία César:  «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» για την εξαιρετική δουλειά του Αλμπέρ Ντιποντέλ, «Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου» (Αλμπέρ Ντιποντέλ, Πιερ Λεμέτρ), «Καλύτερης Φωτογραφίας» για την υπέροχη εικόνα του Βενσάν Ματιάς, «Καλύτερης Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης» για τα καταπληκτικά σκηνικά δια χειρός Πιέρ Κεφελάν και «Καλύτερης Ενδυματολογίας» για εντυπωσιακά κοστούμια της Μιμί Λεμπικά.

Λίγα λόγια για την ταινία

Όλα ξεκινούν στο Μαρόκο τον Νοέμβριο του 1920, όταν ένας άνδρας ανακρίνεται σε ένα αστυνομικό τμήμα. Είναι ο Αλμπέρ Μαγιάρ (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αλπέρ Ντιποντέλ), ένας βετεράνος που έχει να αφηγηθεί «μια μεγάλη και περίπλοκη ιστορία» που ξεκινά στις 9 Νοεμβρίου 1918 στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Κανείς δεν ήθελε να πολεμήσει», καθώς «το να πεθαίνει κανείς τελευταίος, είναι ακόμα πιο ηλίθιο από το να πεθάνει πρώτος», αφηγείται ο Αλμπέρ. Κανείς εκτός από τον υπολοχαγό Πραντέλ (Λορέν Λαφίτ), έναν άνθρωπο φτιαγμένο για τον πόλεμο, έναν άνθρωπο που οι Γάλλοι στρατιώτες φοβόντουσαν πιο πολύ κι από τους Γερμανούς.

Το δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο των Ντιποντέλ και Μπισκαγιάρ πλαισιώνουν μερικοί ακόμα αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως ο Λορέν Λαφίτ που απολαύσαμε στο «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν στο πλευρό της Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Νιλς Άρεστραπ και η Μελανί Τιερί.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Αλμπέρ Ντιποντέλ
Σενάριο Αλμπέρ Ντιποντέλ
Παραγωγή Κατρίν Μποζοργκάν
Ηθοποιοί Nαουέλ Περέζ Μπισκαγιάρ, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Λορέν Λαφίτ, Νιλς Άρεστραπ, Μελανί Τιερί
Φωτογραφία Βενσάν Ματιάς
Μοντάζ Κριστόφ Πινέλ
Kαλλιτεχνική Διεύθυνση Πιέρ Κεφελάν
Μουσική Κριστόφ Ζουλιέν
Διάρκεια 115’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράμα

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων