COMICDOM CON ATHENS/ ελληνικό φεστιβάλ στα comics

COMICDOM CON ATHENS 2018
20, 21 & 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του για 13η συνεχή χρονιά, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Στις 20, 21 & 22 Απριλίου 2018, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, πλήθος εκδηλώσεων θα μετατρέψουν για τρεις ημέρες μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης σε πραγματική γιορτή των comics.

 

Συνεχίζοντας την παράδοση με προσκεκλημένους από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης, η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί 10 διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς:

  • ο Roger Langridge, καταξιωμένος Νεοζηλανδός δημιουργός, υπεύθυνος για την αναβίωση σε comics των δημοφιλών ΤΗΕ MUPPET SHOW και POPEYE
  • ο Simon Spurrier, Βρετανός σεναριογράφος, με comics όπως τα X-MEN LEGACY, STAR WARS: APHRA, ΤΗΕ DREAMING και THE SANDMAN UNIVERSE
  • ο Nicolas de Crécy, βραβευμένος Γάλλος δημιουργός, διάσημος για τους ασυνήθιστους χαρακτήρες και τους σκοτεινούς χρωματισμούς του
  • η Rutu Modan, βραβευμένη δημιουργός των graphic novels EXIT WOUNDS και THE PROPERTY (σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα)
  • η Sümeyye Kesgin, ανερχόμενη καλλιτέχνις από την Τουρκία, γνωστή για τη συνεργασία της με την Image Comics
  • η Anna Haifisch, δημιουργός του εβδομαδιαίου comic THE ARTIST για το Vice.com. (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe)
  • η Michèle Standjofski, Λιβανέζα εικονογράφος και δημιουργός του graphic novel TOUTES LES MERS (σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Λεξικοπωλείο»)
  • οι Nicolas Wouters και Δημήτρης Μαστώρος από τις Βρυξέλλες, δημιουργοί του ανατρεπτικού graphic novel ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ (σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Χαραμάδα, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα & το Wallonie Bruxelles International)
  • η Emma Price, graphic designer σε comics, αλλά και σε κινηματογραφικές καμπάνιες για τη Disney και τα Universal Studios

 

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Σταύρος Κιουτσιούκης, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2018.

 

Η φετινή διεθνής έκθεση ADVENTURES IN MOOMINVALLEY, που φιλοξενείται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό Moomin Characters ltd και παρουσιάζει το δημοφιλές φινλανδικό cartoon MOOMINS, της παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδας και συγγραφέως, Tove Jansson. Οι χαρακτήρες των Moomins «μεγάλωσαν» τις νεότερες γενιές Ελλήνων και η παρούσα νοσταλγική έκθεση περιλαμβάνει sketches και σελίδες, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ πριν.

 

Παράλληλα, στις δύο ελληνικές εκθέσεις του Φεστιβάλ, νέοι και καταξιωμένοι δημιουργοί comics σπάνε τον λεγόμενο «4ο Τοίχο» στην έκθεση ΤΗΕ 4ΤΗ WALL, με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών να απευθύνονται στο κοινό, ενώ η έκθεση DRINK & DRAW περιλαμβάνει επιλογή διασκεδαστικών σκίτσων και φωτογραφιών του ομώνυμου δημοφιλούς event που έφερε στην Ελλάδα η Comicdom Press και στο οποίο οι καλλιτέχνες πίνουν και σχεδιάζουν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής.

 

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ παρουσιάζει workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις για ένα εύρος θεμάτων γύρω από τον ελληνικό και διεθνή εκδοτικό χώρο των comics και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι δημιουργοί. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν προβολές ταινιών και animation και παιδικό πρόγραμμα. Ξεχωρίζουν επίσης τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και η τελετή απονομής τους και ο πάντα δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Οι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το Artists Alley (με τη συμμετοχή καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών) και το SelfPublishers Alley με τη νέα εσοδεία αυτοεκδόσεων.

 

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Συνεχείς ενημερώσεις στην ιστοσελίδα comicdom-con.gr

 

Το Comicdom Con Athens 2018 διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

 

Comicdom Con Athens 2018


Διοργάνωση:
Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση & Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος


Πότε:
Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου, 11:00 – 21:30


Πού:
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα


Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες:

Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

Πόσο:
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα»

ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ  «Ο φίλος μου ο Μπρα» Κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group Κυκλοφορεί το καινούργιο τραγούδι του Νίκου Ζιώγαλα από το Ogdoo Music Group. Σε στίχους και μουσική που έγραψε ο