Εικαστικός Κύκλος Sianti/ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σάββατο 24 Μαρτίου, 21 Απριλίου & 9 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί

Εικαστικός Κύκλος Sianti

Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα

(Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)

Τηλ210 7245432210 3648335

Email:  [email protected]

Web: www.ikastikos-kiklos.com

‘’Αγαπώ την τέχνη’’, ‘’Σέβομαι τον δημιουργό’’, ‘’Μαθαίνω να Εκφράζω συναισθήματα’’, έννοιες που ο Θεόδωρος και Βασιλική Σιαντή, μέσα από την μακρόχρονη πορεία στο χώρο της Τέχνης, αφουγκράστηκαν ως ανάγκες που πρέπει να μεταδώσουν στα παιδιά, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της καλλιτεχνικής ευαισθητοποίησης  των νεότερων γενεών.

Στόχος των παραπάνω δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παράλληλος στόχος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα του χώρου μιας γκαλερί, που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Tρία σχήματα που αποτελούν βασικές φόρμες της εικαστικής δημιουργίας,  o Kύκλος, τοTρίγωνο και το Tετράγωνο,  έννοιες ξεκάθαρες στην παιδική αντίληψη, γίνονται το όχημα-αφορμή για ένα ταξίδι στην τέχνη.
Φόρμα και χρώμα, αποτελούν τα βασικά συστατικά της ζωγραφικής.

Εφοδιαζόμενα με τις βασικές αρχές, τα παιδιά μπορούν όχι μόνο να εκφράσουν τη δική τους δημιουργικότητα, αλλά και να θέσουν τα θεμέλια για την κατανόηση του έργου τέχνης.

Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα για κάθε σχήμα, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να δίνουν φτερά στις παιδικές αναζητήσεις, και να τροφοδοτούν την φαντασία θα πραγματοποιηθούν το 2018.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται στον  ειδικά διαμορφωμένο χώρο της γκαλερί.  Με αφορμή τη συλλογή των έργων του Εικαστικού Κύκλου Sianti και:

  • οπτικά,
  • απτικά και
  • ηχητικά ερεθίσματα,

…αλλά και με τη φυσική παρουσία καλλιτεχνών (όταν αυτό είναι δυνατό) τα παιδιά θα καλούνται να γνωρίσουν τον κόσμο των έργων τέχνης, αλλά και να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν!

Η Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγος και μουσειοπαιδαγωγός, με πείρα στο σχεδιασμό και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για μουσεία και χώρους πολιτισμού, γίνεται οδηγός των καλλιτεχνικών αναζητήσεων των παιδιών!

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει τίτλο:

«Ο κύκλος με τον μαρκαδόρο»

Και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί. Μέσα από την παρατήρηση και την έννοια του Κύκλου τα παιδιά ανακάλυψαν σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες, των οποίων έργα τους φιλοξενούνται στην γκαλερί και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες. Το δεύτερο Πρόγραμμα, με τίτλο «Φανταστικά Τετράγωνα»  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου και το Σάββατο 9 Ιουνίου ο κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων θα κλείσει με το  «Πολύχρωμο Τρίγωνο». 

 

‘’Όταν, ως θεατές, κατανοούμε τις προσπάθειες του καλλιτέχνη,

αναδημιουργούμε τη διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης,

συνεπώς γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες.’’

Freeland, S., ‘‘Μα είναι αυτό τέχνη;’’, εκδ Πλέθρον, Αθήνα, 2005

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ (INFESTED)   Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΚΙΝΑ 2 ΜΑΪΟΥ Λίγα λόγια για την ταινία   Ο Καλέμπ, ένας μοναχικός νεαρός άντρας, αποκομμένος από

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ

Άλλες εποχές του Χάρολντ Πίντερ Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Από τις 10 Μαΐου, κάθε Τετάρτη & Κυριακή στις 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00