«LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη»

«LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη»

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όλες οι σύγχρονες τεχνικές ορισμένων από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως παρουσιάζονται στην Αθήνα, στις 20 & 21 Μαρτίου 2018, από το Chef / Τεχνολόγο Τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο, το SETE Training και τη Gastronomy Essentials.

 

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, τεχνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, με θέμα «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», θα διεξαχθεί από το SETE Training, στην Αθήνα, στις 20 & 21 Μαρτίου. Εισηγητής του θα είναι ο Δημήτρης Κονταράτος, R&D (Research & Development) Chef, Τεχνολόγος Τροφίμων και παράλληλα Επιστημονικός και Τεχνολογικός Συνεργάτης του “Baba Au Rum”, το οποίο συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 καλύτερων κοκτέιλ μπαρ του κόσμου.

Το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε Bartenders (Ξενοδοχείων και Bars), καθώς και σε επαγγελματίες Chefs, που θέλουν να εντρυφήσουν στα πιο επίκαιρα μυστικά του διεθνούς bartending και της γαστρονομίας. Κατά τη διάρκειά του και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, να κατανοήσουν και να διδαχθούν σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο όλες τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα σε ορισμένα από τα καλύτερα Bars παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία του «LIQUID GASTRONOMY – Από τη Θεωρία στην Πράξη», στο οποίο θα συμμετέχει ως Guest Βartender και ο Παναγιώτης Αγγέλου, θα περιλαμβάνει: Τυποποίηση συνταγών / Φυσικοχημικές μετρήσεις υλικών / Παραγωγή πουρέδων / Ρύθμιση και παραγωγή σιροπιών και χυμών / Εκχυλίσεις / Μαγείρεμα υπό κενό / Χρήση Σύγχρονων τεχνικών στο Bar / Παραγωγή Bitters / Πίκλες φρούτων / Βασική λειτουργία Rotovap / Προτάσεις Pairing / Ρύθμιση γεύσης.

 

Στο τέλος του διημέρου, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα παραλάβουν «Πιστοποιητικό Παρακολούθησης», καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες, αλλά και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Ημερομηνίες υλοποίησης: Τρίτη 20 Μαρτίου & Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018
  • Εκπαιδευτικές ώρες: 14 συνολικά (7 ώρες/ημέρα), 10.00 π.μ. – 17.00 μ.μ.
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
  • Χώρος εκπαίδευσης: Unilever Food Solutions – Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 – Κηφισιά
  • Κόστος συμμετοχής: 170€ για Επιχειρήσεις-Μέλη ΣΕΤΕ και Επαγγελματίες που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος / Το SETE Training καλύπτει 50-70% του κόστους συμμετοχής / 220€ για Επιχειρήσεις μη-Μέλη ΣΕΤΕ.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ KUBARA PROJECT

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ KUBARA PROJECT Η Επιστροφή & KALOGERAKI BROS   Η πιο επιδραστική παράσταση των τελευταίων πολλών ετών στο Κύτταρο, το νέο Kubara Project της Μάρθας Φριντζήλα,