«Αγοράκι – Κοριτσάκι»

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

«Αγοράκι – Κοριτσάκι»

Της Μαρίβας Ζαχάρωφ

 

Εγκαίνια Σάββατο 21 Απριλίου στις 18:30

 

Το Σάββατο 21 Απριλίου τις ώρες 6:30-8:30 μ.μ. εγκαινιάζεται στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις», η έκθεση ζωγραφικής της σύγχρονης εικαστικού καλλιτέχνιδος Μαρίβας Ζαχάρωφ με γενικό τίτλο: «Αγοράκι – Κοριτσάκι».

Η έκθεση απαρτίζεται από ζωγραφικούς πίνακες μεικτών τεχνικών σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων, που εκφράζουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της καλλιτέχνιδος γύρω από το παιδί και τον κόσμο του, τις σχέσεις των δύο φύλων, έτσι όπως αυτές αναπτύσσονται από την μικρή ηλικία, την τρυφερότητα, τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης πολλών παιδιών αλλά και την αγάπη που χρειάζονται να πάρουν και που πάνω απ’ όλα τα ίδια δίνουν απλόχερα.  Η καλλιτέχνιδα έχει πάντοτε σαν κεντρικό πυρήνα στο έργο της το παιδί και μελετά τις σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτήν την μοναδική και θαυμάσια ύπαρξη. Έχει κάνει παιδικά εργαστήρια ζωγραφικής σε Ελλάδα, Αγγλία, Τυνησία και Μπανγκλαντές, όπου έζησε και εργάστηκε με μια μικρή επαρχιακή κοινότητα. Η τελευταία αυτή εμπειρία ήταν ένα ισχυρό μάθημα ζωής που την δικαίωσε. Της έδωσε έναυσμα να μελετήσει σε μεγαλύτερο βάθος την παιδική ζωγραφική και να ερευνήσει τις διάφορες έννοιες. Εμπνέεται αλλά και διδάσκεται μέσα από την διδασκαλία σχεδίου και ζωγραφικής στα παιδιά και αναθεωρεί καθώς εκείνα είναι που της δείχνουν το δρόμο για την δική της ζωγραφική αλλά και θεώρηση γύρω από τη ζωή.

Διάρκεια έκθεσης: 14/04/2018 έως 8/05/2018

 

Ώρες λειτουργίας:

Πρωινά: Δευτέρα – Παρασκευή από 11:00-13:00

Απογεύματα ανεξαρτήτως ημέρας: Όταν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, 2 ώρες πριν, έως την ώρα έναρξής τους. Επίσης μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα υπάρχει η ευχέρεια λειτουργίας της έκθεσης για μισή ώρα.

Κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η λειτουργία της έκθεσης και άλλες ώρες.

 

Η Μαρίβα Ζαχάρωφ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Μεγάλωσε στο Βέλγιο και σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, εξασφαλίζοντας υποτροφία του Shillizzi Foundation. Είναι εικαστικός διεθνώς βραβευμένη, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ενώ δουλειά της συμπεριλαμβάνεται στις συλλογές διαφόρων Ελληνικών Μουσείων και Ιδρυμάτων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, εκθέτοντας παράλληλα σε φεστιβάλ τέχνης σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία και Αμερική από το 2001. Έχει εξασφαλίσει εγχώριες και διεθνείς δημοσιεύσεις, καθώς και χρηματικό έπαθλο για την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου από το Sidney Perry Foundation. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, ενώ το 2012 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 5η Διεθνή Μπιενάλε του Πεκίνο. Το 2013 συμμετείχε επίσης στη Μπιενάλε X-Border της Σουηδίας αλλά και στη Διεθνή Μπιενάλε κολλάζ της Σερβίας το 2011.

Εκτός από εικαστικός είναι και παιδαγωγός.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ “RETROSPECTIVA”

ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ “RETROSPECTIVA” Half Note Jazz Club 15-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο μοναδικός Δώρος Δημοσθένους μετά τις sold out εμφανίσεις του το Μάρτιο του 2023, επιστρέφει στη