RED SPEEDO

Μια αγωνιώδης, βαθιά βουτιά στα σκοτεινά και επικίνδυνα νερά του ντόπινγκ…
Πόσο μακρυά μπορεί να φτάσει κάποιος για την νίκη; Πόσο κοστίζει η ηθική;

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος προτείνει ένα σύγχρονο θεατρικό έργο του Αμερικανού Lucas Hnath, που παρουσιάστηκε στην OFF BROADWAY θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης το 2016 και κέρδισε το βραβείο OBIE  και Outer Critics Circle Award. Από τις 19 Απριλίου και για 20 μόνο παραστάσεις στον Ειδικά Διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Κακογιάννη

Η γεμάτη ρυθμό σκηνοθετική ματιά του και μια ομάδα σημαντικών συντελεστών και ηθοποιών σε ένα έργο στακάτης γραφής που με αμεσότητα και δυνατούς διαλόγους δίνει μια γερή οπτική για το τι είναι ο πρωταθλητισμός και τις ηθικές του προεκτάσεις. Παίζουν οι Δημήτρης Λιακόπουλος, Ανδρέας Βούλγαρης, Βασίλης Μυριανθόπουλος και Βαρβάρα Λάρμου, σε σκηνικό του Ηλία Γαβριήλ και φωτισμούς του Αργύρη Θέου.

Συναρπαστικό, σκοτεινό και επικίνδυνό, το Red Speedo μεταμορφώνει τη σχεδόν γυμνή φιλοδοξία ενός άνδρα σε μια παραβολή για μια σύγχρονη εποχή όπου η αρετή δεν έχει αξία μπροστά στην εμμονή για την επιτυχία, το άθλημα και τη διασημότητα. Ο συγγραφέας μας φέρνει με μια μεγάλη ανάσα και μια βαθιά βουτιά στα σκοτεινά και επικίνδυνα νερά του ντόπινγκ.

Μέσα από τις αποφάσεις, πράξεις και συνειδήσεις των χαρακτήρων του, με φόντο τον κόσμο  του υγρού στίβου, ο συγγραφέας Lucas Hnath στήνει ένα σύγχρονο έργο για την ηθική δημιουργώντας ένα έντονο και αιχμηρό δράμα. Σχέσεις που διαλύονται από τη φιλοδοξία, τα αναβολικά, τη γεύση της επιτυχίας, ποτισμένες από τον φόβο για επιβίωση.

 

Τέσσερα πρόσωπα, με την πολυπλοκότητα τους, τις αδυναμίες τους και την ανάγκη τους για την επιτυχία με κάθε τρόπο, ρίχνονται σε ένα σκοτεινό παιχνίδι αποφάσεων και αποδεικνύουν ότι σε έναν τέτοιο αγώνα καμία συνείδηση δεν παραμένει αθώα.

Σχέσεις που διαλύονται από τη φιλοδοξία, τα αναβολικά και τη γεύση της επιτυχίας. Ένας
κολυμβητής υψηλών προδιαγραφών, που όταν ανακαλύπτονται αναβολικά στα αποδυτήρια του συλλόγου του, μπλέκεται σ’ ένα σκάνδαλο που μπορεί να διαλύσει τα όνειρα του, να καταστρέψει την καριέρα του και να τον διχάσει από τον αδελφό του.

Σε ογδόντα λεπτά αγωνίας και συνεχών ανατροπών δίνει δυνατές απαντήσεις και προβληματισμούς για το πόσο κοστίζει η ηθική στον αγώνα για επιτυχία, χρησιμοποιώντας μια απόλυτα σύγχρονη γλώσσα, γεμάτη ένταση.

 

RED SPEEDO του Lucas Hnath

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Eιδικά διαμορφωμένος υπόγειος χώρος

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Δημήτρης Λιακόπουλος, Ανδρέας Βούλγαρης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Βαρβάρα Λάρμου

 

Μετάφραση – Σκηνοθεσία:   Βασίλης Μυριανθόπουλος

Σκηνικό:    Ηλίας Γαβριήλ

Φωτισμοί:     Αργύρης Θέος

Μακιγιάζ:   Βασίλης Γκέλης,

Tatoo artist:   Πέτρος Θεοδωράκης

Φωτογραφίες:                                                                        Γιάννης Πρίφτης

Video – Trailer:                                                                       Γιάννης Gizmo Μπερερής

Βοηθός Σκηνοθέτη:                                                    Νικήστρατος Νταλαγιώργος

Βοηθός Παραγωγής:   Αλίκη Αλωνεύτη

Επικοινωνία – Γραφιστικά:  Θεοφάνης Κουλούρης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

 

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00

Πρεμιέρα:   Πέμπτη 19 Απριλίου

Τελευταία παράσταση:  Κυριακή 20 Μάϊου

Τιμές εισιτηρίων: 12, 8, 5 ευρώ

Γενική είσοδος: 12€

Μειωμένη τιμή: 8€

Ειδική Τιμή: 5€ – Η ειδική τιμή αφορά σε κατόχους κάρτας ΣΕΗ

 

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διαλειμμα

 

LINKS: https://www.facebook.com/redspeedotheaterplayGreece/

 

 


 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ! περιοδεία

ΑΙΣΩΠΟΜΑΧΙΕΣ! 5 μύθοι του Αισώπου γνωστοί αλλά αγνώριστοι! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, 11 & 18 Ιουνίου στις 11πμ ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ,

«Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη- περιοδεία

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης Καλοκαιρινή περιοδεία 2023 «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης Καταιγιστικοί διάλογοι, απανωτές παρεξηγήσεις, συζυγικές ζηλοτυπίες, σε ένα μπουλβάρ που περιοδεύει στην