τα βιβλία vegan λογοτεχνίας του Χρήστου Γεωργιάδη.

Κυκλοφορούν σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Φίλντισι τα βιβλία vegan λογοτεχνίας (βιβλία φιλικά προς όλα τα αισθανόμενα πλάσματα) του Χρήστου Γεωργιάδη.

Ευτοπία (Νουβέλα): Ο Φοίβος και η Ισμήνη δημιουργούν ένα ειρηνικό χωριό την Ευτοπία, διότι κατάλαβαν ότι για να ειρηνεύσει ο κόσμος θα έπρεπε να φτιαχτεί το πρώτο βασικό κύτταρο. Αυτός ο τόπος θα είναι το γενεσιουργό κύτταρο ενός ολόκληρου οργα­νισμού. Σιγά σιγά θα ξεφυτρώνουν οι ειρηνικές κοινότητες η μία μετά την άλλη μέχρι που ολόκληρες χώρες θα μετατρέπονται σε ειρηνικές. Αυτό είναι το μέλλον. Η αποσύνδεση από το μακάβριο, τρέχον σύστημα και η ενσωμάτωση στο όραμα της ειρηνικής καλ­λιέργειας και διατροφής και της περιεκτικής δικαιοσύνης για όλα τα πλάσματα. Έτσι, δημιούργησε μια vegan οικο-κοινότητα με το όνομα Ευτοπία.

«Η «Ευτοπία» είναι μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της επίγνωσης να μεταμορφώσουμε τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική μας ζωή.

Ο Χρήστος Γεωργιάδης έχει γράψει μια εμπνευσμένη και διορα­τική νουβέλα με συναρπαστική πλοκή η οποία φέρνει στην επι­φάνεια όλα εκείνα τα αληθινά συναισθήματα που ανανεώνουν τη δέσμευσή μας να οικοδομήσουμε το όμορφο και το σημαντικό στη ζωή μας σε αυτή τη Γη. Συνιστάται ιδιαίτερα για όλους!»

 

Δρ Will Tuttle

Ο Will Tuttle, Ph.D., συγγραφέας του διεθνούς best-seller, The World Peace Diet, είναι αποδέκτης της Τιμητικής Διάκρισης Cour­age of Conscience και του Βραβείου Empty Cages.

 

Τώρα μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια* (Διηγήματα) Δώδεκα διηγήματα, δώδεκα διαφορετικά στιγμιότυπα της σχέσης μας με τα ζώα. Δώδεκα ιστορίες που συνθέτουν την εικό­να ενός κόσμου κρυμμένου και μας φέρνουν αντιμέτωπους με τις δραματικές πτυχές του.

Συγκλονιστική αφήγηση που σε πα­ρασύρει σε μία άβυσσο συναισθημά­των χωρίς κλωβό ασφαλείας. Δεν υπάρχουν κατά συνθήκη ηθικά διλήμματα παρά μόνο ένα παγκόσμιο ανομολόγητο έγκλημα που ξεδιπλώ­νεται περίτεχνα σε όλες του τις εκφάν­σεις που αντανακλώνται στα γιορτινά τραπέζια με τα κρέατα, στα χαρούμενα μάτια των παιδιών που πίνουν γάλα, στην αγωνία του κτηνοτρόφου να πουλήσει τα ζώα του για σφαγή.

Το βιβλίο του Χρήστου Γεωργιάδη αποτελεί την αειθαλή απάντηση μέσα σε φυλλοβόλα δάση αποριών του τύ­που «γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν τρώ­νε κρέας;», «γιατί η οδύνη των ζώων αποτελεί ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην κοινωνία μας;», «γιατί τρεφόμα­στε από τον βασανισμό και τον θά­νατο άλλων έμβιων όντων ενώ αυτό είναι ενάντια στη φύση μας;»

Διαβάστε το βιβλίο του και μάθετε το γιατί.

 

Βασίλης Μπαρούτης

Συγγραφέας

 

τίτλος του βιβλίου είναι εμπνευσμένος από το εξής περι­στατικό: Ο Φραντς Κάφκα, ο οποίος είχε γίνει φυτοφάγος γύρω στο 1909-1910, όταν βρέθηκε στο Βερολίνο επισκέ­φθηκε το διάσημο ενυδρείο της πόλης. Σύμφωνα με τον φίλο και βιογράφο του Μαξ Μπροντ, ο Κάφκα, κοιτάζοντας τις φωτιζόμενες δεξαμενές, απευθύνθηκε στα ψάρια λέγο­ντάς τους: «Τώρα επιτέλους μπορώ να σας κοιτώ ειρηνικά, δεν σας τρώω πια».

 

Ο επαναστάτης της φακής (Νουβέλα): Ο Νικηφόρος τις νύχτες ακούει έναν γκιώνη, τον Αστέριο, που έρχεται στο παράθυρό του και τον προκαλεί σε βαθυστόχαστες συζητήσεις. Ο Αστέριος θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι είναι ένας ψευτοεπα­ναστάτης, όταν νοιάζεται για τους ανθρώπους και το κατοικίδιό του, τον Αλήτη, που μάζεψε απ’ τον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή (μέσα από τις καθημερινές του συνήθειες, όπως τροφή, ένδυση, κλπ) παραβιάζει, ουσιαστικά, τα δικαιώματα κάποιων άλλων αι­σθανόμενων όντων.

Ο Νικηφόρος κατανοεί την αντίφαση. «Δεν μπορείς να είσαι καταναλωτής ζωικών προϊόντων και επαναστάτης», σκέφτεται. «Δεν μπορείς να αγωνίζεσαι ενάντια στην αδικία και την ίδια στιγ­μή να τρέφεσαι με την αδικία που επιβάλλεται στα ζώα με το πρό­σχημα της τροφής ή όποιας άλλης ανάγκης».

Η επίγνωση ότι η πολυπόθητη αλλαγή του κόσμου σχετίζεται πλήρως με την αλλαγή στην πιο βασική βιολογική μας ανάγκη, την τροφή, είναι λυτρωτική. Ναι, η τροφή πρέπει να γίνει δίκαιη! Έτσι το μπέργκερ από κρέας μετατρέπεται σε μπέργκερ φακής. Ο επαναστάτης της φακής έχει μόλις γεννηθεί.

 

«Ο Χρήστος Γεωργιάδης, στο αφυ­πνιστικό βιβλίο του μας υπενθυμίζει ότι ο πλανήτης μας είναι ένας και μία είναι και η ζωή μας σ’ αυτόν. Ο σύγ­χρονος τρόπος ζωής συχνά μας οδηγεί στην ψευδαίσθηση της δυνατότητας να ζούμε χωρίς όρια, χρονικά ή υλικά.

Μέσα από το απολαυστικό αφήγη­μά του ο συγγραφέας μας διευκολύνει να σκεφτούμε μία εναλλακτική στάση ζωής, όχι αφηρημένη και θεωρητική, αλλά αντίθετα διαθέσιμη σε όλους μας άμεσα».

 

Κωστής Τσαρπαλής MD PhD

Καρδιολόγος, Απόφοιτος Πανεπιστη­μίου Cambridge, Διδάκτωρ Παν. Αθη­νών

Ζωές στη δίνη (Ποιήματα) 34 ποιήματα από τη φωνή του άλλου μας εαυτού, του αισθανόμενου ανθρώπου, που υπάρχει μέσα μας, αυτού που βλέπει όλα τα αισθανόμενα όντα στην πραγματική τους διάσταση, ως ζωές μοναδικές, ανεκτίμητες έξω για πάντα από την τραγική δίνη και μόνιμα εντός του σεβασμού μας.

«Ο δημιουργικός ιστός του Χρή­στου Γεωργιάδη μάς φέρνει, με όχημα τον συμβολικό, αφαιρετικό, συμπυ­κνωμένο λόγο της ποίησης, μέσα στο μάτι μιας σύγχρονης δίνης, αυτής της πλάνης, του ψεύδους, της βίας, της αδικίας, που ταλαιπωρούν ακόμη τα αισθανόμενα όντα του πλανήτη μας. Η μαζική αφύπνιση και η Σύνδεση ως πυξίδα και γιατρικό.

Μια ποιητική συλλογή κραυγή πό­νου και ταυτόχρονα ψίθυρος στην εσωτερική μας σοφία, με μεστό λόγο, εφευρετικές συνθέσεις, δυνατές εικό­νες και τιμή στη Ζωή».

 

μαρία α. αγγελή

Εκπαιδεύτρια βιωματικής μάθησης & ειρηνικής διάδρασης, σύμβουλος ολιστικής-θεραπευτικής φυτοφαγίας, ιδρυτικό μέλος της ειρηνικής οικο κοι­νότητας «Κιβωτός Κορογώνα»

 

Η πρώτη παρουσίαση των βιβλίων θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 19 Μαΐου στις 7μμ στο Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο καφέ ΠΟΕΤΑ. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

 

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα