Όπερα “Το Ελιξίριο του Έρωτα” του Γκαετάνο Ντονιτσέττι

Όπερα “Το Ελιξίριο του Έρωτα” του Γκαετάνο Ντονιτσέττι

Η Orion Productions, σε συνεργασία με το σολιστικό φωνητικό σύνολο Artisti Orioniτο σολιστικό ορχηστρικό σύνολο Orion Chamber Orchestra και τη Χορωδία Εθνικού Ωδείου, παρουσιάζει τη διάσημη κωμική όπερα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» (L’Elisir d’Amore) του Γκαετάνο Ντονιτσέττι για 4 μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Κνωσός, στις 12, 16, 20, 23 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο δύο πράξεων, σε ποιητικό κείμενο του Φελίτσε Ρομάνι, βασισμένο στο έργο «Το Φίλτρο» του Ευγένιου Σκριμπ. Η διάρκεια είναι περίπου 140 λεπτά, με διάλειμμα, και η παρουσίαση θα γίνει στην ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως. Ο Ντονιτσέττι έγραψε υπέροχες μελωδίες, όπως το περίφημο 
“Una furtiva lagrima”, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ατμόσφαιρα του έργου και την ενορχήστρωση, όπου κυριαρχούν τα φωτεινά χρώματα και τα αγνά συναισθήματα.

ΣΥΝΟΨΗ

Η πλοκή του έργου αφορά στον έρωτα που αισθάνεται ο φτωχός Νεμορίνο για την όμορφη, πλούσια και φιλάρεσκη Αντίνα. Πιστεύει ότι αν πιεί ένα μαγικό ελιξίριο εκείνη θα τον αγαπήσει. Την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο Δρ. Ντουλκαμάρα, ένας πλανόδιος αγύρτης, που του πουλά αντί για ελιξίριο ένα μπουκάλι κρασί. Ο Νεμορίνο, μην έχοντας χρήματα να το αγοράσει, κατατάσσεται στο στρατό, γεγονός που του αποφέρει άμεσα το επιθυμητό ποσό. Όταν το μαθαίνει η Αντίνα πείθεται για τη δύναμη των αισθημάτων του, ομολογεί πως εκείνη τον αγαπά και η υπόθεση οδηγείται σε αίσιο τέλος.

Συντελεστές:

Μουσική Διεύθυνση – Ενορχήστρωση: Ματθαίος Λεγάκης

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικών, Κοστουμιών: Παναγιώτης Αδάμ

Σχεδιασμός Φωτισμών: Παναγιώτης Λάμπης

Πρωταγωνιστούν:

Adina: Ιωάννα Καραμολέγκου / Μαρία Μαυρομμάτη

Nemorino: Γιάννης Κάβουρας

Belcore: Γιώργος Ματθαιακάκης

Dulcamara: Κώστας Μαυρογένης / Τάσος Λαζάρου

Giannetta: Ρόζα Πουλημένου / Έρη Σιδερίδου

Χορωδία Εθνικού Ωδείου

Διδασκαλία: Σπύρος Κλάψης

Orion Chamber Orchestra:

Βιολί I: Ζήσιμος Σουλκούκης

Βιολί ΙΙ: Κλεόδωρος Αγόρας

Βιόλα: Ιωάννα Σοφρώνη

Βιολοντσέλο: Κώστας Σερελέας

Κοντραμπάσο: Γιώργος Θεοδωρακάκος

Φλάουτο: Αμαλία Κουντούρη

Όμποε: Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Κλαρινέτο: Γιώργος Βλάχος

Φαγκότο: Βασίλης Βλάχος

Κόρνο: Αλκιβιάδης Καμινάρης

Πιάνο: Μυρτώ Ακρίβου

Μουσική Προετοιμασία – Πιάνο:

Μανώλης Παπασηφάκης

12, 16, 20, 23 Μαΐου 2018, 20:00

Θέατρο Κνωσός, Κνωσού 11 και Πατησίων 195

Διάρκεια: 140’ με διάλειμμα

Γενική είσοδος: 15€, 12€ (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ), 10€ (παιδικό, 
ομαδικό +10 ατόμων)

Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226


Προπώληση Εισιτηρίων:
www.viva.gr/tickets/theater/theatro-knosos/l-elisir-d-amore

 

Υπό την Αιγίδα:
Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Artisti Orioni

Σολιστικό φωνητικό σύνολο με σκοπό την προώθηση της τέχνης του κλασικού τραγουδιού, της θρησκευτικής μουσικής και της όπερας. Ανάλογα τα έργα, επιλέγονται κάθε φορά διακεκριμένοι και ταλαντούχοι σολίστ με σημαντικές διακρίσεις, συμπράξεις και συνεργασίες τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή μουσική σκηνή. Στόχος η παρουσίαση άρτιων δράσεων υψηλού επιπέδου σε εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ, προσεγγίζοντας όχι μονάχα το απαιτητικό αλλά και το ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό.

 

Orion Chamber Orchestra

Σολιστικό ορχηστρικό σύνολο, συνήθως διψήφιου αριθμού εγχόρδων και πνευστών, με σκοπό την ερμηνεία οπερατικού, θρησκευτικού και συναυλιακού ρεπερτορίου. Αποτελείται από καταξιωμένους αλλά και νέους εξαίρετους μουσικούς που επιλέγονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των έργων που πρόκειται να αποδοθούν. Στόχος η παραγωγή ποιοτικής μουσικής και η συμμετοχή σε παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και φεστιβάλ. Τη μουσική προετοιμασία και διεύθυνση αναλαμβάνει ο εκάστοτε προσκεκλημένος μαέστρος.


Παραγωγή: 
ΩΡΙΩΝ ΑΜΚΕ

www.facebook.com/events/167005524012736

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

La Divina, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Aria Hotels: Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο La Divina υποδέχεται τους επισκέπτες του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων