Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δίνει το 21ο ραντεβού του
Παρασκευή 29/6, Σάββατο 30/6 και Κυριακή 1/7, στο άλσος Γουδή.

Με κεντρικό σύνθημα «Αν έχουμε μια ελπίδα, την οφείλουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία», το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μια γιορτή συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και χαράς κόντρα στο μίσος, τις διακρίσεις και τις πολιτικές που στοχοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες. Με συναυλίες (σε τρεις σκηνές), συζητήσειςπολυεθνικές κουζίνες, εκθέσεις και δρώμενα στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να ζήσουμε «αλλιώς», ότι αυτό το «αλλιώς» σημαίνει «μαζί» και το «μαζί σημαίνει «καλύτερα».
Ο ελλαδικός χωρος είναι μια περιοχή που χαρακτηρίστηκε ιστορικά από την ανάμιξη διαφορετικών φυλών, πολιτισμών και επιρροών. Από πολλές απόψεις, αυτό είναι που κάνει την χώρα μας ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου για να ζει κανείς και να αναπτύσσει τα ταλέντα και την προσωπικότητα του.

Ο ρατσισμός είναι φόβος, αντίδραση στο καινουριο, το όμορφο και το διαφορετικό και για το λόγο αυτό, κάθε προσπάθεια που στηρίζει την ανοχή στη διαφορετικότητα μας βρίσκει στο πλευρό της. Ειναι χαρά και τιμή μας να συμμετεχουμε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ και ανυπομονούμε να βρεθούμε επί σκηνής.

Πρόσβαση / how arrive to the Festival

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Εργαστήριο σκίτσου για παιδιά «Ζωγραφίζοντας μετέωρα βηματάκια»

Αφήγηση παραμυθιών

Θεατρικό παιχνίδι, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έκθεση αφίσας από το Μάη του 68

«Οι καλές τέχνες βρίσκονται στους δρόμους». Γνωστές και λιγότερο γνωστές αφίσες από τα λαϊκά καλλιτεχνικά εργαστήρια της Σορβόννης αλλά και από εκείνα των αυτόνομων πολιτικών ομάδων.

Την έκθεση πλαισιώνει η προβολή βίντεο και αποσπασμάτων από τον κινηματογράφο τεκμηρίωσης της εποχής.

 

Έκθεση φωτογραφίας

«Γυναίκα Πρόσφυγας», Μάριος Λώλος

«ΑΠΟ-ΤΥΠΩΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ», Γιώργος Νικολαϊδης

 

Έκθεση σκίτσων για το προσφυγικό

 (Παραχώρηση των έργων από την Ένωση Ελλήνων Γελοιογράφων)

Το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων παρουσιάζουν την έκθεση σκίτσων “Μετέωρο Βήμα” με θέμα το προσφυγικό.

28 σκιτσογράφοι, ο καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

Ενδέχεται λίγα σκίτσα να μην μπορούν να γκρεμίσουν την άδικη τάξη του κόσμου αυτού. Όμως, μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να συνεννοούνται πιο εύκολα και να επισημαίνουν τις πηγές των δεινών τους.» Σκίτσα: «Το μετέωρο βήμα» , Γιάννης Καλαϊτζής, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis – Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Έφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

 

Έκθεση Φωτογραφίας: «Οι οικογενειακοί δεσμοί μας είναι πιο ισχυροί από τις παράνομες συμφωνίες σας!»

Μια σειρά φωτογραφιών (με κείμενο) για την απεργία πείνας των 14 μητέρων και πατέρων που διήρκεσε από τις 1-14 Νοεμβρίου 2017 στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα . Οι οικογένειες διαμαρτύρονταν ήδη εδώ και μήνες για την ελευθερία της μετακίνησης, το δικαίωμα όλων για την ενότητα της οικογένειας και το βέλτιστο συμφέρον όλων των παιδιών όταν αποφάσισαν να κορυφώσουν τον αγώνα τους με αυτή την τελευταία λύση – την απεργία πείνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 Info

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί MEDIACENTER

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: 29,30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου 2018Πάρκο Γουδή

Είσοδος ενίσχυσης: 5€ ανά ημέρα | 10€ για όλο το τριήμερο | Δωρεάν για πρόσφυγες και μετανάστες/τριες

Ώρα έναρξης γενική: 6.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης συζητήσεων: 7.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Pearl Jam “Wreckage”

Pearl Jam “Wreckage”   Από το πολύ-αναμενόμενο άλμπουμ “Dark Matter” που κυκλοφορεί αύριο, στις 19.04.2024.     ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ “WRECKAGE” ΨΗΦΙΑΚΑ https://pearljam.lnk.to/wreckagegrePR   Dark Matter

Farewell / Εν τόπω χλοερώ

Farewell / Εν τόπω χλοερώ Από τους δημιουργούς του Nostalgia Generation   Πρεμιέρα: Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Θέατρο 104    Προπώληση εισιτηρίων στο more.com  

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA  από την WEIRDWAVE

ZΩΝΤΑΝΟ ΠΝΕΥΜΑ-ALMA VIVA στους κινηματογράφους  από την WEIRDWAVE   Μία ταινία για μάγισσες και ανεξάρτητες γυναίκες. Μια απαράμιλλη ιστορία ενηλικίωσης   * ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ-EBΔΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Νεφέλης Μαϊστράλη Θέατρο Βεάκη 11 Μαΐου – 9 Ιουνίου Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι