εικαστική έκθεση ΄΄ΤΡΟΙΑ΄΄

0

 

Στα πλαίσια της ανάδειξης – προστασίας της Αρχαίας Τροίας  (Τσανάκαλε), η Unesco Γαλλίας, κηρύττει το 2018 ως έτος προς τιμή της Αρχαίας Τροίας ! Με την ίδρυση του μουσείου και την έναρξη ποικίλων εκδηλώσεων, οι Φορείς των Δαρδανελίων και της ευρύτερης περιοχής  Canakkale – Eceabat – Truva  πραγματοποιούν πολλές σχετικές εορταστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων η μεγάλη διεθνής ομαδική εικαστική έκθεση ΄΄ΤΡΟΙΑ΄΄ από 8 έως 14 Ιουλίου, σε συνεργασία με την  Ένωση Τεχνών Ελλάδος, η οποία συμμετέχει με τα μέλη της. Πρόκειται για μία έκθεση κυρίως με Έλληνες και Τούρκους συμμετέχοντες αλλά και με εικαστικούς από πολλές άλλες χώρες.

Από το μυθικό Βασίλειο, τον Αγαμέμνονα, τον Αχιλλέα, τον Πρίαμο, τον Πάρη και την Ωραία Ελένη, όλα τα ιστορικά γεγονότα συνετέλεσαν και αποτέλεσαν την αφορμή για την απόφαση εκ μέρους της Διεθνούς Unesco Γαλλίας για τη προστασία της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί και η παρέλαση των εικαστικών με την Ζώνη Ειρήνης, Φιλίας & Αγάπης μεταξύ των λαών, με σκοπό την ανάδειξη του Συμβόλου  (Ζώνης) μέσα από την Τέχνη ώστε να μεταδοθεί το στίγμα της ένωσης των Λαών μέσα στους δύσκολους καιρούς !

Συντονισμός διοργάνωσης (εικαστικό τμήμα) : Λουμπουρδή Μαρία  – Ένωση Τεχνών Ελλάδος

Χαβιαροπούλου Στέλλα – Ένωση Τεχνών Ελλάδος

Εκπρόσωπος  Ένωσης Τεχνών Ελλάδος στη Τουρκία – συντονιστής: Hasan Kadakçı – Ένωση Τεχνών Ελλάδος

Μουσικό – θεατρικό – ποιητικό τμήμα    Ένωσης Τεχνών Ελλάδος : Σερδαλίδου Λένα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.