Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα -Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

        Οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα

                τον Ιούνιο

από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ), προσκαλεί οικογένειες να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα

[ Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 & ώρες 11:00 – 12:30,

   για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 8 – 15 χρόνων

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πώς γίνεται μια Ανασκαφή;» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαυρίου

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία χρησιμοποιώντας πραγματικά εργαλεία και με τη βοήθεια τεχνίτη ανασκαφής να συμμετέχουν ενεργά σε μια ανασκαφή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαυρίου, πραγματοποιώντας τις βασικότερες εργασίες αυτής της διαδικασίας.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου & ώρα 10:45

Η οικονομική συμμετοχή είναι: 5,00 ευρώ για κάθε άτομο & 4,00 ευρώ για αδέλφια

Επιπλέον πληροφορίες: Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα & καπέλο ηλίου για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

[ Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 & ώρες 11:00–11:45,

    για οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λες και ήταν Χθες… στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου (ΓΕΜΛ)» στον χώρο του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (ΤΠΠΛ) του Ε.Μ.Π.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από τον χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές.  Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους, από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις των παλαιών εργαζομένων.

Πρόκειται για έναν διαφορετικό περίπατο στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ζωντανό και μοναδικό, περίπατο που ξυπνάει αναμνήσεις και συναισθήματα μιας άλλης εποχής φέρνοντας σε δημιουργική συνδιαλλαγή επισκέπτες και πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου & ώρα 10:45

Η οικονομική συμμετοχή είναι: 3,00 ευρώ για κάθε άτομο

Επιπλέον πληροφορίες:

  • Η περιήγηση στους χώρους του ΤΠΠΛ πραγματοποιείται ομαδικά υπό την καθοδήγηση ελληνόφωνου και αγγλόφωνου προσωπικού του ΒΒΕΜ και σε συνεργασία με πρώην εργαζόμενο της ΓΕΜΛ.
  • Προτείνεται στους συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα για την περιήγηση.
  • Παροτρύνεται η χρήση οπτικοακουστικών μέσων.
  • Στο χώρο του ΤΠΠΛ λειτουργεί fun park cafe “Home” για μικρούς και μεγάλους.

 

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται από τους ερμηνευτές του ΒΒΕΜ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για κρατήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, 8:30 -13:30, στο τηλέφωνο του ΒΒΕΜ: 2292025575 ή και στο e-mail: [email protected] ενώ λεπτομερείς πληροφορίες για το Μουσείο και την ιστορία του χώρου της ΓΕΜΛ μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο www.bbem.edu.gr

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ! Σταυρός του Νότου

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ! «Επιτελικώς Πάτος» Η προπώληση ξεκίνησε! Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου με νέα παράσταση!