«Μπαλέτο Ζορμπάς» των Μίκη Θεοδωράκη και Lorca Massine

«Μπαλέτο Ζορμπάς»

των Μίκη Θεοδωράκη και Lorca Massine

 ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΖΟΡΜΠΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!

35 ΧΩΡΕΣ – 3,000,000 ΘΕΑΤΕΣ!

Το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη και του Lorca Massine, παρουσιάζεται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για μία και μοναδική μεγαλειώδη παράσταση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τους χορευτές του Μπαλέτου της Όπερας της Σόφιας, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Μικτής Χορωδίας, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα.

Η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου έγινε στις 6 Αυγούστου 1988, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ της Βερόνας για όπερα, μπαλέτο και συμφωνική μουσική.

Το έργο είναι ένας ύμνος στον Έλληνα και στην ελευθερία που αντιπροσωπεύει ο Ζορμπάς ως ήρωας, ο οποίος δεν παραδίνεται, ζει στο έπακρο τη ζωή, την απολαμβάνει και τη διεκδικεί. Η φημισμένη σε όλο τον κόσμο μουσική του μεγάλου συνθέτη μας ενώνεται με τη χορογραφία του διεθνώς αναγνωρισμένου Lorca Massine και το αποτέλεσμα είναι ένα υπερθέαμα υψηλής αισθητικής που στοχεύει να προσελκύσει Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο χορογράφος: «Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη γιορτάζει τη ζωή, όπως και η χορογραφία μου!».

 Mουσική Διεύθυνση: Νίκος Χαλιάσας

Καλλιτεχνική Επίβλεψη: Lorca Massine

 Παραγωγή: STAGE WORKS

Προπώληση στο viva.gr με ειδικές προσφορές έως 30 Ιουνίου: https://www.viva.gr/tickets/dance/kallimarmaro-stadio/zorbas-ballet/

Μοιραστείτε:

Facebook
Twitter
Email
Print

Περισσότερα άρθρα

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»

«Ούτε μπρος ούτε πίσω»   Η νέα σατιρική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για την παράνοια της καθημερινότητας  Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μετά

BLUE TRAIN Θέατρο ΑΛΜΑ

BLUE TRAIN Του Γεράσιμου Ευαγγελάτου Θέατρο ΑΛΜΑ από 6/10, κάθε Δευτέρα και Τρίτη Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν Με τους Σπύρο Χατζηαγγελάκη, Γιάννη Τσουμαράκη, Μαριλού Κατσαφάδου και Λάμπρο Κωνσταντέα Στο ρόλο της

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ | ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

ΖΕΥΓΑΡΩΜΑΤΑ Βασισμένο στο έργο του Νικολάι Γκογκόλ “Παντρολογήματα” Έναρξη παραστάσεων Δευτέρα 6 Οκτωβρίου Κάθε Δευτέρα στις 21:30   ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.ticketservices.gr/event/mikros-kerameikos-zevgaromata-2-xronos/